Samsungu unikají podrobnosti kolem Galaxy Tab S9 FE a FE+ aktualizováno

Samsungu unikají podrobnosti kolem Galaxy Tab S9 FE a FE+ [aktualizováno]
2023-08-16T17:55:24+02:00
• 16. 8. 2023

Samsung Galaxy Tab S9 FE | Zdroj: SamMobile (se souhlasem)

1

Aktualizováno 16. 8.

Už víme, jakou úhlopříčku bude mít větší model, ale nyní se dozvídáme, že základní verze nabídne 11palcovou úhlopříčku. Dle dostupných informací z certifikačního procesu se také dozvídáme, že nejlevnější verze nabídne 6 GB RAM. Kromě toho se podařilo získat fotografie chystaných modelů.

Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus Samsung Galaxy Tab S9 FE

Samsung Galaxy Tab S9 FE a Samsung Galaxy Tab S9 FE+; Zdroj: tabletmonkeys (se souhlasem)

Aktualizováno 6. 8.

Zatím jsme měli k dispozici jen neoficiální rendery nadcházejících tabletů Galaxy Tab S9 FE a FE+. Do této chvíle se ani neobjevily nějaké rozsáhlejší spekulace kolem specifikací. Netušili jsme tak, na kdy je naplánováno představení. Nyní ale sám Samsung potvrzuje existenci obou novinek. Na stránce podpory pro chytrého asistenta Bixby se objevila přímá zmínka, že podpora bude právě na tabletech Galaxy Tab S9 FE a FE+. Je tak možné, že se dočkáme vlažného představení během následujících týdnů.

Původní článek 14. 7.

Již koncem července poznáme novou sérii tabletů Galaxy Tab S9 od společnosti Samsung a s velkým předstihem jsou teď venku první rendery zařízení, které se později mohou dostat do prodeje v rámci série Fan Edition. Cenově dostupnější zástupci jihokorejské značky mají údajně na prodejních pultech nést název Galaxy Tab S9 FE a Galaxy Tab S9 FE+.

Ještě v plenkách

Galaxy Tab S9 FE+ nesoucí kódové označení SM-X616B by měl disponovat 12,4palcovým displejem s tenkými rámečky dokola, pod kterým poběží osmijádrový 5G procesor Exynos 1380 z vlastních řad nebo operační paměť RAM o velikosti 8 GB. Softwarovou stránku zastoupí operační systém Android 13.

Snímač otisků prstů integrují do bočního tlačítka a záda obsadí dva objektivy fotoaparátu. Dále nelze vzadu přehlédnout magnetickou drážku na uchycení či nabíjení stylusu S-Pen. Navíc o kvalitní zvuk se postará duální sestava reproduktorů. V prodeji můžeme vyhlížet minimálně 4 barevné verze (šedá, sv. zelená, sv. růžová, stříbrná).

samsung galaxy tab s9 fe plus 4 1000x563x samsung galaxy tab s9 fe plus 2 728x410x

samsung galaxy tab s9 fe plus 3 1000x563x samsung galaxy tab s9 fe plus 1 1000x563x

Samsung Galaxy Tab S9 FE+ | Zdroj: Gizmochina (se souhlasem)

Co se týče základní varianty bez přídomku Plus, tak rozdíl zatím tvoří jeden snímač fotoaparátu v zadní části a menší 6GB operační paměť RAM. Ovšem také nad drážkou pro S-Pen visí velký otazník, jelikož jeho celý render vznikl na základě rozměrů ochranného obalu a dalších nepodložených úniků.

Závěrem se rozchází cesty kolem oficiálního představení, zatímco jedna strana hovoří o uvedení rovněž koncem tohoto měsíce, tak některé zdroje ze zahraniční počítají až s přelomem září/října.

samsung galaxy tab s9 fe 2 768x536x samsung galaxy tab s9 fe 1 768x470x

Samsung Galaxy Tab S9 FE | Zdroj: SamMobile (se souhlasem)

Zdroje: sammobile.com, sammobile.com, gizmochina.com, gsmarena.com, tabletmonkeys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 7. 8. 2023, 16:33

Dle únik prvních cen to vypadá že Fe bude úplně zbytečný, Fe tablet má mít cenu o pár $ méně než klasická Tab S9ka, Plus by měla mít nad klasickou verzi S9..
$763 za FE, 799$ za S9..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat