Spolupráce Mediateku a Meta by měla přinést zrychlení AI v chytrých zařízeních

Spolupráce Mediateku a Meta by měla přinést zrychlení AI v chytrých zařízeních
2023-08-25T08:00:37+02:00
• 25. 8. 2023

Zdroj: Android Police (se souhlasem)

Umělá inteligence je na velikém vzestupu. Prakticky všechny veliké technologické společnosti integrují umělou inteligenci do svých služeb a softwarových řešení. Společnost Google pracuje na vývoji a integraci AI do operačního systému Android a nyní přichází informace o tom, že Mediatek spojuje síly se společností Meta a přinášejí plány, jak zrychlit běh operací založených na umělé inteligenci na mobilních zařízeních.

Mediatek spolupracuje s Meta

Mediatek oznámil spolupráci se společností Meta o použití nového modelu založeného na AI – Llama 2 (Large Language Model Meta AI). Mediatek chce využít tento model pro své výpočetní platformy a APU. Využitím AI modelu společnosti Meta by tak mělo dojít k celkovém zrychlení výpočetního výkonu potřebného pro operace založené na umělé inteligenci. Zjednodušeně řečeno, aplikace a funkce založené na AI nebudou muset využívat výpočetního výkonu infrastruktury v cloudu, ale budou schopny využívat výpočetního výkonu přímo v zařízení.

MediaTek Dimensity 9300 1200x750x

Zdroj: TechGoing

Mediatek plánuje uvést nový vlajkový SoC čip, který by již měl fungovat na této nové technologii založené na Llama 2 od Meta. Díky tomu bude výpočet pomocí AI na zařízeních využívající tento čip mnohem méně náročný. Mediatek očekává, že by se nové Android telefony založené na SoC čipech s Llama 2, mohly začít dodávat ještě letos, někdy na sklonku roku. To znamená, že vlajkové smartphony, které dorazí příští rok, by již tuto novou technologii měly využívat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat