Huawei a Ericsson mají licenční dohodu

Huawei a Ericsson mají licenční dohodu
2023-08-27T12:00:28+02:00
• 27. 8. 2023

Zdroj: Gizchina

Huawei se asi jen tak už nevrátí mezi běžné výrobce mobilních telefonů. Jednak sankce stále trvají, ale již investoval mnoho prostředků do vlastního ekosystému, na kterém bude nadále pracovat. Bohužel zatím nemůže přímo nabídnout mobilní telefony s technologií 5G. Objevují se zprávy, že pracuje na vlastním řešení bez použití západních technologií, ale nevíme, jestli se to podaří a případně kdy představí vlastní modem. Nyní se mu otevírají další možnosti.

Dohoda s Ericssonem

Huawei se snaží získat patřičné technologie a hlavně licence k patentům. Právě soudní spor v této oblasti by mu ještě více přitížil. Už se ale například dohodl s výrobcem Oppo, s kterým má licenční dohodu, která je obousměrná. Nyní uzavírá partnerství s dalším výrazným hráčem na poli telekomunikací, s Ericssonem.

Huawei a Oppo uzavírají licenční dohodu kolem patentů

Samotná dohoda je v tomto případě také obousměrná, což znamená, že společnosti budou sdílet licence k technologií. Konkrétně se to týká 3GPP, ITU, IEEE a IETF pro 3G, 4G a 5G. Jednat se dohoda týká samotných vysílačů a infrastruktury všeobecně, ale také se dotýká koncových zařízení. Obě firmy patří k patentovým gigantům ve své kategorii, takže obě strany dostávají poměrně široké možnosti.

HUAWEI P60 MUC23 135852 S0A8046 1 4000x2668x

Zdroj: Huawei

Ani jedna strana neuvedla bližší detaily spolupráce. Není tak jasné, jestli a kolik finančních prostředků je zde ve hře, případně kdo komu platí více. Ani nevíme, na jak dlouhou dobu byla samotná spolupráce uzavřena. Ericsson samozřejmě něco získá, ale asi je samotná dohoda důležitější pro Huawei. Je ale otázka, jestli do toho nezasáhnou samotné sankce. Je možné, že se obě firmy pohybují na tenkém ledu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat