4 způsoby, jak uvést iPhone do továrního nastavení bez hesla komerční článek

4 způsoby, jak uvést iPhone do továrního nastavení bez hesla [komerční článek]
2023-08-15T12:48:22+02:00
• 15. 8. 2023

Zdroj: MagFone

Potřebujete prodat svůj starý iPhone, nebo si naopak chcete pořídit použitý iPhone se zámkem obrazovky? Nebo jste jen zapomněli vaše heslo k iPhonu? Existuje zkrátka řada situací, kdy je třeba uvést iPhone do továrního nastavení. Tím se kompletně vymažou veškeré informace a data v iPhonu uložené. V každém případě se před uvedením do továrního nastavení doporučuje provést zálohu celého systému. Pojďme se ale nyní podívat na 4 metody, jak iPhone dostat do továrního nastavení.

1. způsob: Tovární nastavení pomocí MagFone iPhone Unlocker

Jak provést tovární nastavení, aniž bychom znali heslo? K tomu můžeme opravdu doporučit MagFone iPhone Unlocker. Tento program se velmi snadno používá, a to i v případě, že nejste technicky příliš zdatní. Můžete tak velmi snadno uvést telefon do továrního nastavení; a to dokonce všechny modely iPhone. Program využijete také v okamžiku, kdy byl váš iPhone zablokován. Snadno dokážete odstranit kódový zámek, odebrat AppleID, odstranit časový limit obrazovky, či MDM heslo: to vše jak na iPhone, tak i na iPadu či iPodu Touch.

Jak tedy uvést iPhone do továrního nastavení i bez znalosti hesla pomocí MagFone iPhone Unlocker? Zde je přesný postup:

Krok 1: Na vašem PC nebo Macu spusťte program MagFone iPhone Unlocker, a pomocí kabelu připojte iPhone k počítači. Pak vyberte možnost Unlock iOS Screen (Odemknutí obrazovky), a stiskněte tlačítko Start.

MagFone iPhone Unlocker

Zdroj: MagFone

Krok 2: Aby mohl program MagFone iPhone Unlocker váš telefon lépe identifikovat, uveďte iPhone do režimu obnovení či DFU.

MagFone iPhone Unlocker

Zdroj: MagFone

Krok 3: Stiskněte tlačítko Download (Stahování), čímž spustíte stažení a instalaci nejnovější verze firmware pro iPhone.

MagFone iPhone Unlocker

Zdroj: MagFone

Krok 4: Stiskněte tlačítko Unlock (Odemknout), a program MagFone započne proces uvedení do továrního nastavení. Počkejte několik minut, a je hotovo: váš iPhone je v továrním nastavení.

MagFone iPhone Unlocker

Zdroj: MagFone

2. způsob: Tovární nastavení iPhone pomocí Režimu zotavení

Mnoho lidí považuje iTunes za nástroj pro pouhé stahování či přehrávání hudby či videa: tento program toho ovšem umí mnohem více. Je to totiž velmi užitečný program z dílny Applu, který dokáže váš iPhone, iPad ič iPod Touch uvést do továrního nastavení. Stačí postupovat dle těchto kroků:

Krok 1: Vypněte iPhone, rychle stiskněte tlačítko zvýšení hlasitosti, ihned stiskněte tlačítko snížení hlasitosti, a pak stiskněte a držte postranní zapínací tlačítko, dokud ne neobjeví úvodní obrazovka režimu zotavení.

Krok 2: Na počítači spusťte nejnovější verzi programu iTunes, a pomocí kabelu připojte iPhone v režimu zotavení.

Krok 3: Na obrazovce se objeví zpráva „iTunes nalezl iPhone v režimu zotavení, před použitím s iTunes bude nutné iPhone obnovit“. Stiskněte tlačítko Obnovit.

Krok 4: Vyberte možnost Obnovit, odsouhlaste podmínky použití a volbu potvrďte. Poté, co bude proces obnovení dokončen, bude váš iPhone uveden do továrního nastavení.

3. způsob: Tovární nastavení iPhone pomocí funkce Najít

Funkce Najít na iPhonu neslouží pouze k lokalizaci ztraceného či ukradeného přístroje, ale dokáže také iPhone vymazat. Pokud chcete tuto funkci použít, je třeba znát AppleID a heslo k danému iPhonu. Přístroj také musí být normálně připojen k síti operátora. Postupujte podle následujících kroků:

Krok 1: Z libovolného zařízení se přihlaste ke službě iCloud.com, a to pomocí AppleID a hesla toho přístroje, který chcete resetovat.

Krok 2: V hlavní nabídce iCloud.com vyberte možnost Najít iPhone.

Krok 3: Klikněte na volbu Všechna zařízení na horní straně obrazovky.

Krok 4: Vyberte zařízení, které chcete resetovat, a volbu potvrďte. Počkejte, dokud proces vymazání neskončí. Poté je iPhone uveden do stavu továrního nastavení.

4. způsob: Tovární nastavení iPhone uzamčeného bezpečnostním zámkem

Tento způsob je podobný předchozí metodě, přičemž je použitelný pouze pro iPhone používající iOS verze 15.2 či novější. Zde jsou potřebné kroky:

Krok 1: Pokud zadáte 7x po sobě špatný kód, iPhone se automaticky uzamkne na 15 minut.

Krok 2: Pokud v pravé dolní části obrazovky vidíte nápis Vymazat iPhone, klikněte na něj. Pokud se tento nápis neobjevil, opětovně zadávejte špatný kód do té doby, dokud se nápis neobjeví.

Krok 3: Klikněte znovu na nápis Vymazat iPhone, a zadejte heslo k AppleID pro odhlášení z iPhonu.

Krok 4: Zobrazí se bílé Apple logo, což značí, že se iPhone restartuje. Po nějaké době dojde k obnovení továrního nastavení, a iPhone se znovu automaticky restartuje.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat