Twitter zavedl limity kvůli extenzivnímu využívání služby aktualizováno

Twitter zavedl limity kvůli extenzivnímu využívání služby [aktualizováno]
2023-07-05T09:25:13+02:00
• 5. 7. 2023

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

Aktualizováno 5. 7.

Po několika dnech zde máme trochu obsáhlejší vysvětlení od Twitteru k zavedeným limitům. Z oficiálního vyjádření se dozvídáme, že limit byl rychle zaveden a bez jakéhokoliv oznámení, aby se nikdo nemohl na tuto novinku připravit. Šlo v podstatě o vytvoření pasti pro služby, které čerpají data z této sociální sítě. Díky tomu zřejmě mohou vývojáři a analytici jednodušeji identifikovat velké množství požadavků od konkrétních služeb. Stále se pracuje na identifikaci robotů, přičemž brzy budou zveřejněny výsledky a dojde k aktualizaci. Zatím jen víme, že Twitter sleduje dva problémy:

  • sbírání veřejných dat z Twitteru za účelem vytváření modelů umělé inteligence
  • různými způsoby manipulovat s lidmi a konverzacemi na platformě

Současně se dozvídáme, že aktuální stav nemá vliv na reklamy a na inzerenty. Také limity nejsou plošné a někteří uživatelé je jednoduše nemají. Zatím si ale musíme počkat, jak dlouho budou tyto restrikce trvat.

Původní článek 2. 7.

Od sobotního odpoledne (1. 7.) Twitter začal vykazovat neobvyklé chování celé služby. Uživatelé z ničeho nic viděli oznámení o limitech zavedených na samotné prohlížení obsahu na této sociální síti. Následně došlo na částečné vysvětlení od Elona Muska, který konstatoval, že jen platící uživatelé mohou vidět 6000 příspěvků za den. Neplatící následně 600 a nově přihlášení jen 300.

Dočasné limity

Současně dodal, že aktuální limity jsou jen dočasné, ale již neuvedl, jak dlouho budou platit. Poskytl částečné vysvětlení, že omezení bylo nastaveno kvůli extenzivnímu využívání služby za účelem sběru dat. Z vysvětlení by se dalo konstatovat, že se jedná o nějaký typ boje proti robotům, které se snaží získat maximum informací z Twitteru. Také dodal, že jsou zde nějaké snahy s manipulací systému.

Screenshot (61) 589x283x

Zdroj: Twitter

Celá situace je poněkud zvláštní, ale vypadá to, jakoby se snažili identifikovat a eliminovat služby třetích stran, které využívají Twitter pro těžbu informací. Ostatně nedávno došlo k zablokování přístupu k obsahu bez přihlášení, ale to bylo asi také dočasné řešení.

Postupně se limity zvedly na 10 000 příspěvků za den pro platící, ostatní mají 1000. Nově registrovaní mají jen 500 denně. Zatím není jasné, kdy budou limity zrušeny, ale vzhledem k tomu, že se tak děje o víkendu, tak se dá předpokládat, že se jednalo o úmysl s tím, že by vše chtěli vyřešit během víkendu.

Zdroje: twitter.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat