Meta uvedla nové nástroje pro editaci videa v aplikaci Facebook

Meta uvedla nové nástroje pro editaci videa v aplikaci Facebook
2023-07-20T09:44:52+02:00
• 20. 7. 2023

Meta, společnost vlastnící sociální platformy Facebook a Instagram, představila čerstvé novinky související s video obsahem a jeho tvorbou a úpravami. Facebook získává v mobilní aplikaci nástroje pro úpravy videí, která Meta letos na začátku roku představila pro Instagram.

Facebook získává nové funkce pro video obsah

Uživatelé Facebooku mají nyní možnost využívat stejné nástroje, jaké nabízí Instagram a kterými mohou svá videa zrychlit, převrátit, přidat mluvený komentář, přidávat různé zvukové klipy a podobně. Stejní nástroje získávají i uživatelé, kteří používají Business Suite.

1689619024 instagram reels comments via facebook story 760x661x

Zdroj: Neowin

Mezi dalšími novinkami bylo také přepracování karty Watch v aplikaci Facebook, která nyní nese název Videa a nabízí nejen různý video obsah, ale také krátká videa Reels. K tomu se přidává sekce s horizontálním posunem videí, která má podpořit zviditelnění videí Reels.

Mezi další novinky patří také nově podpora video obsahu v HDR. Společnost uvedla, že se jedná o první pokus přinést opravdovou podporu HDR videa do rodiny aplikací Meta. Společnost dále uvádí, že se musela vypořádat s několika technickými problémy, než se podařilo podporu HDR přinést do všech zařízení, na kterých Facebook a Instagram fungují.

Společnost se rovněž snaží více sbližovat své hlavní sociální platformy Facebook a Instagram jejich vzájemným propojováním. Uživatelé Facebooku mají nově možnost prohlížet a komentovat krátká videa Reels umístěná na Instagramu. Tao funkcionalita ale počítá s tím, že budou mít uživatelé v centru účtů obě dvě platformy navázané.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat