MediaTek představil čipy řady Dimensity 6000, přinesou 5G pro levná zařízení

MediaTek představil čipy řady Dimensity 6000, přinesou 5G pro levná zařízení
2023-07-14T19:50:04+02:00
• 15. 7. 2023

Zdroj: TechGoing (se souhlasem)

Společnost MediaTek je předním výrobcem čipů pro mobilní zařízení. V současné době se výrobci procesorů zaměřují především na čipy podporující 5G a Mediatek uvedl již několik čipů s 5G pro střední třídu.

Nyní společnost uvedla novou řadu čipů Dimensity 6000, která přináší podporu 5G sítí i pro levná mobilní zařízení. U procesoru Dimensity 6100+ je největším lákadlem vylepšený 5G modem s podporou 3GPP Release 16 standardu s propustností pásma až 140 MHz 2CC 5G Carrier Agregation. Procesor rovněž využívá technologii MediaTek UltraSave 3.0+, která údajně znatelně snižuje spotřebu energie, a to až o 20 % ve srovnání s konkurenčními řešeními.

Zdroj: Mediatek

Čip Dimensity 6100+ je vybaven osmijádrovým procesorem se dvěma jádry Cortex-A76 a šesti účinnými jádry Cortex-A55. Čip se rovněž může pochlubit podporou až 108MPx non-ZSL fotografickými čipy a podporou videozáznamu s rozlišením až 2K při 30 FPS. Mezi další podporované funkce patří například efekt bokeh založený na AI, a to jak pro přední, tak pro zadní fotoaparáty, 10bitové displeje pro reprodukci více než miliardy barev o obrázků a videí, nebo podpora displejů s obnovovací frekvencí až 120 Hz.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat