Co tak Apple Vision Pro za 868 000 Kč bez daně?

Co tak Apple Vision Pro za 868 000 Kč bez daně?
2023-07-03T09:35:46+02:00
• 3. 7. 2023

Zdroj: gsmarena (se souhlasem)

Apple Vision Pro je skutečně netradiční kousek techniky, a to z mnoha úhlů pohledu. Po technologické stránce nepřináší revoluci. Ta se spíše bude skrývat v softwaru, pokud tedy vše vyjde. Bohužel jako první produkt svého druhu nebude nejlevnější a dostupnost bude omezena jen na jednu zemi. To se zřejmě časem změní. Kolem ceny jsou zde určité otázky, ale pokud byste si mysleli, že nejde udělat Apple Vision Pro dražší, tak zde máme verzi cVR.

Apple Vision Pro Caviar Edition

Kompletní název je Apple Vision Pro, tedy varianta od dubajské společnosti Caviar, která se soustřeďuje na předělávky populárních produktů, přičemž používá drahé materiály, jako kov, titan, diamanty a vše, co by vás napadlo u produktu pro nejbohatší. Apple Vision Pro standardně budou stát 3500 dolarů, ale verze Apple Vision Pro Caviar Edition má nastavenou cenu na 39 900 dolarů, což je v přepočtu přibližně 868 000 Kč bez daně. S daní se budeme bavit o částce 1,13 milionu korun.

Jak byste předpokládali, došlo na použití velmi drahé a luxusní kůže. Zlatem se nešetřilo, byť tedy firma použije jen 18K. Ale v tomto případě nejde jen o použití zlata na některé části. Caviar vytvořil i odklápěcí hledí, respektive kryt pro přední displej. Ten se dá odpojit, ale můžete ho mít nasazen.

Samotná cena je astronomická za takový kousek. Pokud od ní odhlédnete a soustředíte se na zpracování, tak je zde jeden problém. Už nyní se mluví o hlavní komplikaci Apple Vision Pro. Právě hmotnost může způsobovat nepohodlné nošení a navíc asi bude potřeba horní popruh, aby brýle jen tak nespadly z hlavy. Ten se ale asi bude prodávat zvlášť. Teď si k tomu připočítejte vyšší hmotnost kvůli zlatu a dalším prvkům. Mít na hlavě něco tak drahého a těžkého, to se již vyplatí.

Společnost Caviar uvádí, že Apple Vision Pro Caviar Edition budou dostupné na konci příštího roku a bude vyrobeno jen 24 kusů. Je ale otázka, jestli se najde dostatek multimilionářů na takový výstřelek.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat