Samsung představil biometrickou platební kartu

Samsung představil biometrickou platební kartu
2023-06-02T09:35:01+02:00
• 2. 6. 2023

Zdroj: Samsung

Možnost placení mobilním telefonem i v běžných kamenných prodejnách se značně rozšiřuje po celém světě a dnes se již jedná o celkem běžný způsob úhrady. Říká se, že Česko je velmocí těchto moderních způsobů placení, i tak je stále prostor pro rozvoj placení platební kartou. I na to reaguje Samsung a představuje Biometric Card IC.

Biometrická platební karta

Některé banky stále nabízí běžné platební karty, nebo respektive mají integrované zastaralé technologie, jako je například magnetický proužek a kompletní údaje o kartě, i s bezpečnostním CVC číslem, což není dobře. Zneužití těchto prvků je vysoké a poměrně jednoduché. Naštěstí některé společnosti již nepoužívají tyto prvky a snaží se nabídnout modernější způsoby. Jedním z nich je zakomponování biometrického ověření. Právě v tomto segmentu nabízí Samsung novinku v podobě Biometric Card IC.

V tomto případě Samsung nechce vydávat vlastní platební karty. Nabízí technologické řešení, které aktuálně patří mezi jedno z nejbezpečnějších. Ostatně se chlubí nejrůznějšími certifikace a oceněními, jako je například vítezství v kategorii Cybersecurity & Personal Privacy na veletrhu CES 2023. Standardní pokročilé karty mají celkem tři prvky, ale právě Biometric Card IC vše kombinuje do jednoho čipu, respektive do jedné kombinované součástky doplněné o čtečku otisků prstů.

Biometric Card IC Main3 1000x400x

Současné vs. nové řešení od Samsungu; Zdroj: Samsung

Samotná data jsou uložena na kartě a silně šifrována. Nedochází k přenosu biometrických údajů a ani zde není jakékoliv sdílení. Samotný otisk prstu v tomto případě nahrazuje PIN kód. Samsung navíc myslel na ekonomickou stránku věci a takto vybavená karta nebude dražší než současné řešení. Bude záležet na vydavatelích platebních karet, jestli přinesou toto řešení zákazníkům.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat