Facebook přidává do Messengeru nástroje pro rodičovskou kontrolu

Facebook přidává do Messengeru nástroje pro rodičovskou kontrolu
2023-06-30T13:30:36+02:00
• 30. 6. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Meta zavádí nové nástroje pro rodičovskou kontrolu, které mají pomoci rodičům získat lepší přehled o tom, jak a kolik času jejich děti tráví v aplikaci Messenger. Tyto nástroje jsou dostupné v Rodičovském centru.

Meta vylepšuje nástroje pro rodičovskou kontrolu

Meta nově přidává nástroje, které rodičům umožní sledovat, kolik času děti tráví v aplikaci, a zároveň přidává možnosti pro nastavení zabezpečení a soukromí. Rodiče budou mít možnost spravovat to, kdo může dítěti posílat zprávy nebo kdo může vidět jejich příběhy. Rovněž uvidí to, pokud dojde ke změně v kontaktech dítěte, a také to, pakliže dítě provede jakékoliv změny v zabezpečení nebo v nastavení soukromí.

4f8a86b0 14c7 11ee abfe 95764747c2a0 800x697x

Zdroj: Engadget

Pokud se dítě rozhodne sdílet citlivé informace se svými rodiči, ti mohou obdržet oznámení v případě, že dítě v aplikaci nahlásí nějakého uživatele. Podle společnosti Meta se jedná o první várku nástrojů, další mají přijít během příštího roku. V současné době jsou nástroje dostupné pouze pro uživatele v USA, Velké Británie a Kanady, nicméně Meta se nechala slyšet, že bude dostupnost rozšířena do dalších regionů během následujících měsíců. Facebook již dnes ale nabízí rodičovskou kontrolu v podobě Messenger Kids, která je součástí aplikace a je určena pro rodiče dětí ve věku 13 až 18 let.

Meta rovněž bude v aplikaci Facebook zobrazovat dospívajícím uživatelům čas, který v aplikací tráví. Pokud budou v aplikaci déle než 20 minut, obdrží výzvu, aby si nastavili denní limit pro používání. Podobná funkce se testuje i v aplikaci Instagram. Nová funkce, takzvané šťouchnutí, má dospívající upozornit na to, že strávili příliš dlouhý čas procházením krátkých videí Reels.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat