Nový tablet od OnePlus se do Německa dostane jen v minimálním množství, oficiální prodej je zrušen

Nový tablet od OnePlus se do Německa dostane jen v minimálním množství, oficiální prodej je zrušen
2023-05-09T19:30:32+02:00
• 9. 5. 2023

Zdroj: OnePlus

OnePlus Pad je nyní k dispozici pro předobjednání, avšak nebude dostupný v Německu, kde byl jeho prodej pozastaven. Předobjednávky, které byly provedeny budou poslány, ostatní zájemci z Německa mají smůlu a z oficiálního prodeje si jej koupit nemohou. Společnost OnePlus spustila předobjednávky tabletu OnePlus Pad v Německu spolu s dalšími regiony během dubna. V květnu však již tablet k zakoupení v Německu není. OnePlus ve svém prohlášení neuvádí konkrétní důvody pozastavení prodeje, ale upozorňuje, že ti, kteří si tablet rezervovali mezi 10. a 24. dubnem, své zařízení i nadále dostanou, a to s plnou podporou a zárukou.

oneplus pad 2007x1125x

Zdroj: OnePlus

Problém tkví v neplacení patentů

Ve rozhovoru s Maxem Jamborem společnost OnePlus uvedla:

Vzhledem k omezeným skladovým zásobám po celém světě a velmi vysoké poptávce v období předčasné nabídky musíme bohužel oznámit, že prodej OnePlus Pad v Německu je pozastaven. Ve společnosti OnePlus je pro nás zákaznická zkušenost nejvyšší prioritou. Rádi bychom ujistili uživatele, kteří si OnePlus Pad předobjednali v období předčasné nabídky mezi 10. a 24. dubnem, že své zařízení i poprodejní služby obdrží jako obvykle, čímž plníme náš závazek vůči naší věrné komunitě. Rádi bychom naší komunitě poděkovali za její trvalou podporu společnosti OnePlus a našeho rostoucího produktového ekosystému. Omlouváme se za případné zklamání, které to může způsobit naší vážené komunitě v Německu.

OnePlus Pad Renders B 1024x576 1024x576x

Zdroj: @onleaks

OnePlus měl v Německu z velké části pozastavené podnikání od srpna 2022, kdy značka v zemi náhle zastavila prodej telefonů. O pozastavení prodejů jsme informovali.  Představa, že by se OnePlus Pad v Německu začal prodávat, byla překvapivá, ukázalo se však, že se jedná spíše o omyl, firma pošle zařízení z předobjednávky a tím to končí.. Společnost OnePlus a její mateřská společnost Oppo se v Německu nadále potýkají se sporem se společností Nokia kvůli platbě za patenty. OnePlus má Nokii platit, ale spíše než aby tak činil, radši pozastavuje činnost. Firmy údajně zvažovaly úplný odchod z Evropy, ačkoli to popřely.

Zdroje: 9to5google.com, rprna.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat