Oppo a OnePlus se již neprodávají v Německu. V dalších zemích EU též asi skončí

Oppo a OnePlus se již neprodávají v Německu. V dalších zemích EU též asi skončí
2022-08-17T13:08:04+02:00
• 16. 8. 2022

Zdroj: GadgetTech

2

Společnosti Oppo a OnePlus přestaly v Německu prodávat chytré telefony a chytré hodinky na základě rozhodnutí soudu ve prospěch společnosti Nokia, která je žalovala kvůli dvěma standard-essential patentům (SEP).

Oppo store 830x415 1 830x415 c default 830x415x

Zdroj: Juve Patent

NA německých stránkách společnosti Oppo nejsou uvedeny žádné telefony, německé stránky společnosti OnePlus telefony stále zobrazují, ale tlačítko „koupit“ zmizelo a na stránce obchodu se prodávají pouze sluchátka a příslušenství. Stránka JUVE Patent spekuluje, že se jednalo o dobrovolný krok, protože rozhodnutí soudu bylo vyneseno v pátek a Nokia by neměla čas zákaz prodeje prosadit.

oppo 1757x337x

Zdroj: Oppo DE

Spenser Blank, ředitel komunikace společnosti OnePlus, napsal serveru The Verge: „Aktivně spolupracujeme s příslušnými stranami na vyřešení probíhající právní záležitosti. Zatímco prodej a uvádění příslušných produktů na trh jsou pozastaveny, společnost OnePlus zůstává na německém trhu a bude pokračovat ve své činnosti. Uživatelé společnosti OnePlus v Německu mohou mezitím i nadále využívat naše produkty a související služby, jako jsou pravidelné aktualizace softwaru a náš poprodejní servis, jako dosud.“

Spor je veden kvůli domněle vysoké ceně za použití patentů Nokie

Společnosti OnePlus i Oppo obviňují společnost Nokia z požadavků na „nepřiměřeně vysoký poplatek“ za oba patenty. V roce 2018 podepsaly společnosti Nokia a Oppo víceletou patentovou dohodu, nicméně v roce 2021 se vztah začal rozpadat. Dva patenty, které jsou středem současné žaloby, nesou označení EP19173705 a EP07826610. Společnost Oppo se může proti rozhodnutí soudu odvolat.

oneplus 1724x687x

Zdroj: OnePlus DE

V tuto chvíli se zdá, že se účinek rozhodnutí omezuje jen na Německo, stránky společností Oppo a OnePlus v ostatních evropských zemích prozatím nejsou ovlivněny. Také na stránkách Realme.com se nic nemění.

Zdroje: juve-patent.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Marek Šling

17. 8. 2022, 7:03

Kde je tvrzení, že v jiných zemí EU skončí? Pěkný clickbait článek o ničem

Karel Čapka

VIP 17. 8. 2022, 13:16

Dobrý den, předpokládá se, že pokud se s Nokií nedomluví, budou postupovat stejně i v jiných zemích EU.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat