Google ukončuje Překladač ve starších verzích prohlížeče Chrome

Google ukončuje Překladač ve starších verzích prohlížeče Chrome
2023-05-27T13:30:13+02:00
• 27. 5. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Překlad webového obsahu do rodného jazyka je jednou z velice šikovných funkcí, kterou současné prohlížeče vládnou. Prvním byl Google Chrome a můžeme si asi říci, že ji má nejlépe vyladěnou. Pokud však patříte mezi ty uživatele, kteří z jakéhokoliv důvodu nepoužívají aktuální verze prohlížeče Chrome, pak byste měli zpozornět.

V jaké verzi Chrome bude ještě podporován překladač?

Společnost Google oznámila, že ukončí podporu integrovaného překladače pro starší verze prohlížeče, a to jak pro desktopovou, tak i pro mobilní verzi. Poslední podporovaná verze, ve které bude překladač fungovat, bude verze 96. Předchozí verze Chrome 95 byla vydaná v říjnu 2021, a to znamená, že většina uživatelů by již měla používat verzi novější. Problém by ale mohli mít ti uživatelé, kteří fungují na starších verzích mobilních operačních systémů.

Google Chrome

Zdroj: TechRadar (se souhlasem)

Konkrétně uživatelé Androidu, pakliže by ještě na nějakém zařízení provozovali Android 5, musí počítat s tím, že na tomto systému je poslední podporovanou verzí Chrome 95. Ti uživatelé, kteří ještě fungují na iOS 13, tak na tom je poslední dostupná verze Chrome 93. Pokud tedy chcete využívat integrovaný překladač, je nutné ideálně využívat co nejaktuálnější verzi prohlížeče (aktuálně verze 113), maximálně pak verzi 96. Google prozatím nepotvrdil termín, od kterého by měla být podpora omezena.

Zdroje: androidpolice.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat