Nokia oznámila přírůstek C12 Plus

Nokia oznámila přírůstek C12 Plus
2023-04-01T19:30:39+02:00
• 1. 4. 2023

Nokia C12 Plus | Zdroj: Nokia

V pořadí třetí provedení modelu C12 vychází pod značkou Nokia, a to přesně pod označením C12 Plus. Přitom společnost HMD Global vydává tuto novinku po necelých 14 dnech od uvedení varianty Pro. Ani tento přírůstek neudělá příliš velkou díru do světa, což především dokazuje základní výbava nebo operační systém Android v omezené verzi Go.

Jen do počtu

Do čela si našel cestu 6,3palcový displej s HD+ rozlišením a „Waterdrop“ výřezem pro obyčejnou 5megapixelovou kamerku. Vnitřní šasi vyplňuje neupřesněný procesor od Unisoc osazen osmi jádry či 2GB operační paměť RAM. Uživatelská data pojme 32GB úložiště podporující maximálně 256GB paměťové microSD karty.

C12 Plus 1484x675x

Zdroj: Nokia

Baterii o velikosti 4 000 mAh dobijete přes starší microUSB port a mimochodem ji chybí jakákoliv technologie rychlého nabíjení. Poloprázdný seznam výbavy můžeme uzavřít 3,5mm audio jackem, funkcí dual-SIM, 8megapixelovou kamerkou vzadu nebo vzpomínaným systémem Android 12 Go.

Výrobce na produktové stránce sice udává, že zařízení odolá některým nejnáročnějším podmínkám, ale bohužel nezmiňuje žádnou certifikaci odolnosti. V oficiálním prodeji asi bude jen jedno barevné provedení za cenu v přepočtu 2 107 Kč. Datum vypuštění do prvních obchodů nebylo zatím upřesněno.

Zdroje: nokia.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat