ARM pracuje na vlastním procesoru

ARM pracuje na vlastním procesoru
2023-04-24T11:30:30+02:00
• 24. 4. 2023

Zdroj: Qualcomm

Dlouho zde máme souboj na poli smartphonů v oblasti procesorů. Hlavních výrobců není mnoho. Na jedné straně je Apple a na té druhé Qualcomm, Mediatek, Unisoc, Samsung a dříve i Huawei. Všechny mají jednu věc společnou. Využívají technologie od malé firmy ARM, která navrhuje technologie a samotnou architekturu, která nese stejné označení, jako je název firmy. Jak se ukazuje, chce více rozvířit současný trh.

ARM a vlastní procesor

Britská firma nemá mnoho zaměstnanců a slyšíme o ní jen sporadicky, zpravidla když představuje nový výpočetní jádra, koprocesorová jádra nebo grafická. Dle nejnovějších zpráv se pouští do zcela nových vod se svým novým týmem, jehož vedení se ujal Kevork Kechichian, který dříve pracoval pro Qualcomm.

ARM totiž má přinést zcela vlastní procesor, který je podle dostupných informací značně pokročilý a doslova by měl představovat skok ve vývoji. Zatím není jasné, col chce s tímto prototypem dělat. Pokud by se ARM rozhodl pro vlastní výrobu, zřejmě by si znepřátelil nejednoho partnera a stal se vlastně přímou konkurencí. Nabízí se tedy licencování technologie, ale vzhledem k současným vztahům, politice a strategii by tak musel nabídnout technologii všem k použití.

gsmarena 001 2 1200x626x

Zdroj: ARM

Je zde samozřejmě ještě možnost, že dojde ke změně strategie a ARM už nebude tou malou firmou, která jen vytvářela a dodávala technologie ostatním firmám. Nabízí se zde ještě jedna možnost. Možná tak činí na zakázku pro jinou společnost. Nabízí se například Google či Intel, který ostatně nedávno podepsal spolupráci s ARM.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat