Webový Překladač Google nyní pomůže s překladem textů na obrázku

Webový Překladač Google nyní pomůže s překladem textů na obrázku
2023-03-11T16:30:04+02:00
• 11. 3. 2023

Google Překladač je nástroj, který dokáže překládat texty, konverzace, nebo například rozpozná text na fotografii či obrázku a dokáže ho přeložit. Tento nástroj je k dispozici jako webová stránka, ale také jako aplikace pro mobilní telefony.

Google Překladač nyní přeloží i obrázky

Aplikace pro mobilní telefony je přeci jen vybavená pokročilejšími funkcemi, mezi které patří překlad konverzací v reálném čase, nebo rozpoznání textu na obrázku či fotografii a jeho překladu. Webová verze je dostupná zde. Bohužel webová verze překladače je ochuzena o pokročilé funkce, které nabízí mobilní aplikace, ochuzena. Webová verze v současné době nabízí překlad webových stránek, textů a dokumentů.

google prekladac 1297x592x

Zdroj: Google

Google se rozhodl webový překladač vylepšit novou funkcí. Tou by měl být překlad textu na obrázcích. Sice již dnes je možné přeložit text na fotografiích pomocí funkce Lens, které je obsažena v aplikaci Google Fotky, ale lze ji využít pouze pro fotografie uložené v online uložišti. Nově budeme mít možnost přeložit skrze webový překladač i obrázky uložené v počítači. Nová funkce je již dostupná pro všechny a můžete jí tak vyzkoušet.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat