Messenger se vrací do aplikace Facebook, tak trochu aktualizováno

Messenger se vrací do aplikace Facebook, tak trochu [aktualizováno]
2023-09-12T13:33:54+02:00
• 12. 9. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 12. 9.

Už v minulém roce se proslýchalo, že by společnost Meta měla vrátit do aplikace Facebook samotný Messenger. Zřejmě se začínají testovat první změny, jelikož náš čtenář Roman Praslička zaznamenal částečnou integraci. V notifikacích ve Facebooku se mu objevilo upozornění, že někdo reagoval na Messnegeru na jeho příběh. Po kliknutí se ale neotevře Messenger jako takový. Chat se zobrazí přímo v aplikaci Facebook. Není ale obsažena kompletní integrace, že byste zatím ve Facebooku odstartovali komunikaci. Jde tedy o částečné propojení, ale je otázka, kterým směrem se společnost vydá. Novinka se zatím objevila v aplikaci ve verzi 431.0.0.30.108.

371917575 989260368864206 166043879440270992 n 280x607x

Zdroj: Roman Praslička (se souhlasem)

Původní článek 8. 3.

Facebook si prošel mnohými změnami, ať se týkaly vzhledu nebo funkčnosti. Do roku 2014 byla součástí i komunikační platforma Messenger, tehdy spíše jen chat. Po rozdělení došlo k urychlení vývoje a dnes se jedná o poměrně robustní nástroj pro komunikaci s jednotlivci i s skupinami. Ještě tento rok dojde ale ke změně.

Opět spolu, ale stále samostatně

Tom Alison, ředitel Facebooku, ve svém prohlášení nastínil, jaká budoucnost je naplánovaná nejen pro tuto sociální síť. Například se pochlubil 2 miliardami aktivních uživatelů denně a další několika čísly. Zejména se věnoval tomu, jak umělá inteligence napomůže v objevování informací a obsahu jako takovému.

Jedna informace ale z jeho textu vyčnívá, byť ji nevěnoval mnoho prostoru. Chtějí totiž zjednodušit používání jednotlivých platform, což ve výsledku bude znamenat, že nativní aplikace Facebook dostane nazpět přístup k Messengeru. Uživatelé tak nebudou muset přepínat aplikace, aby sdělili nějakou informaci.

04 Facebook Reels in Groups 890x593x

Ilustrativní obrázek; Zdroj: Meta

Současně to ale neznamená, že by Messenger aplikace končila. V podstatě dochází k propojování jednotlivých služeb i v mobilním prostředí. Zřejmě se tak konečně naplní plány z roku 2019, kdy bylo oznámeno propojení komunikačních služeb WhatsApp, Messenger a Instagram. Zatím jsme se dočkali jen dílčích změn a stále čekáme na plnohodnotné řešení. Možná právě dnešní oznámení je začátkem spojení.

Zdroje: theverge.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat