Apple vydal druhou veřejnou betu iOS 16.4, jaké novinky přináší?

Apple vydal druhou veřejnou betu iOS 16.4, jaké novinky přináší?
2023-03-05T09:35:30+02:00
• 5. 3. 2023

Zdroj: NextPit (se souhlasem)

Poté, co byla vydána druhá veřejná beta iOS 16.4 pro vývojáře, Apple rovněž tuto verzi dal k dispozici i veřejným testerům. V následujících řádcích si ukážeme, co nového tato verze obsahuje.

Druhá veřejná beta iOS 16.4 je tady

Pokud jste součástí veřejného beta programu pro testování, můžete si ve svém telefonu zkontrolovat, zdali k vám již aktualizace dorazila. Druhá beta verze iOS 16.4 přichází s několika vylepšeními a funkcemi. Mezi ty patří například efekt otočení stránky, který se vrací do Apple Books, pro japonské uživatele je k dispozici podpora 5G v síti mobilního operátora Softbank a také se objevují nové informace o možném uvedení služby Apple Music Classical.

ios 16 1510x868x

Zdroj: Apple

O tom, co vše by nová aktualizace iOS 16.4 měla přinést, jsme vás nedávno informovali. Webové stránky, které si uživatel uloží na domovskou obrazovku, získávají přístup k systémovým push notifikacím skrze rozhraní HTML5 Web Push API. Webové aplikace rovněž získávají přístup i k odznakům zobrazující počet oznámení. Doposavad měly k push oznámení přístup pouze aplikace nainstalované z obchodu App Store. K systémovým push notifikacím, narozdíl od desktopového Safari, nebudou žádat žádné weby prohlížené v iOS 16.4 pakliže si je nepřidáme na plochu. Weby si bude nejprve nutné v prohlížeči přidat na úvodní stránku.

Další novinkou v iOS 16.4 je, že prohlížeče 3. stran budou muset uživatelům zpřístupnit domovskou úvodní stránku prohlížeče, na kterou bude možné ukládat webové stránky, aby bylo následně možné těmto webům poskytnout přístup k push notifikacím. S iOS 16.4 se také mění ikony zástupců pro uložené weby. Ty doposavad používaly miniatury z webových stránek. Nově, pakliže webový poskytovatel na své stránce neposkytne ikonu standardizovanou pro iOS, ji nahradí systém zástupnou ikonou s počátečním písmenem názvu webu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat