Youtube nasazuje Full HD Premium aktualizováno

Youtube nasazuje Full HD Premium [aktualizováno]
2023-08-06T09:35:44+02:00
• 6. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 6. 8.

Youtube již představilo novou verzi Full HD možnosti u videí, ale zatím se novinka nějak moc nerozšířila. Až nyní dochází k nasazení ve větší míře. Nejenže musíte mít placený účet, ale rovnou se připravte na vyšší zátěž vašeho připojení k internetu. Sice Youtube neuvedlo detaily, ale samotný přenos dat vyžaduje rychlejší internet, respektive se přenáší více dat. Obraz by tak měl mít více detailů a měl by být čistější. Novinka je dostupná u mnoha videí a je možné ji využít i na televizích, chromecastech a dalších zařízeních.

Screenshot (8) 489x324x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 23. 2.

Není to tak dávno, co byli uživatelé platformy Youtube znepokojeni snahami zpoplatnit vyšší rozlišení videí. Youtube se ale nakonec rozhodl pro ukončení experimentu, ale nyní přichází s jiným a zřejmě je lépe nastaven.

Full HD Premium

Místo toho, aby zde byla rozlišení zdarma a pak ta placená, tak se zřejmě v Youtube rozhodli, že se pokusí nabídnout trochu jinou službu. Již nyní se dle dostupných informací začíná testovat zpoplatněná kvalita videí, přičemž původní možnosti zůstávají zdarma. Na obrázku níže jde vidět aktuální možnost v rámci testování.

HGxYKafMd702u8WhlXrHi4b2OhZA r239lmpadB57XY 640x848x

Zdroj: u/KZedUK (se souhlasem)

Jak si můžete všimnout, tak v rámci výběru kvality videa se nachází rozlišení 1080p a 1080p Premium. Právě druhá jmenovaná položka by měla nabídnout vyšší datový tok, z čehož plyne lepší kvalita obrazu. Odhaduje se, že zde bude i menší komprese. Objevují se také informace, že by 1080p Premium mohlo obsahovat i vyšší frekvenci, tedy 60 FPS nebo 120 FPS, ale to ještě nevíme zcela s jistotou.

Novinka je mířena na majitele smartphonů se systémem Android. Vzhledem k tomu, že dochází jen k testování, není jisté, co se stane s rozlišením 1440p nebo 2160p. Odhadujeme, že by i zde mohly být verze Premium.

Zdroje: gsmarena.com, reddit.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat