Twitter testuje jiné označení ověřených profilů aktualizováno

Twitter testuje jiné označení ověřených profilů [aktualizováno]
2023-02-05T08:05:06+02:00
• 5. 2. 2023

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 5. 2.

Twitter zavedl tři varianty ověřených účtů, respektive varianty, které se liší barvou samotné ikony ověření. Konkrétně u modrého typu můžete stále vidět, jestli se jedná o původní starší verzi, nebo daný uživatel platí za toto označení. Twitter si pohrává s novinkou, která přidá ještě menší text, jestli uživatel byl navíc ověřen ještě přes nějaký identifikátor – pas, občanský průkaz, řidičák a podobně.

Jane Manchun Wong

Fn33IZ4acAAmHk 1080x1049x

Zdroj: Jane Manchun Wong (se souhlasem)

Původní článek 20. 8.

Některé sociální sítě podporují označování ověřených profilů. Zpravidla dostanou speciální odznáček celebrity, politici a jiné subjekty, které jsou velmi známé nebo slavné. Běžný uživatel těžce dosáhne na takové ověření, a to i v případě, když pošlete všechny potřebné dokumenty včetně řidičského průkazu. Twitter nějakou dobu zápasí se systémem ověřování profilů a dokonce se nedávno pokusil spustit nový program, ale jak se ukázalo, nefunguje stejně jako ten minulý. Navíc došlo k ověření některých falešných profilů. Nyní si ale pohrává s jiným ověřením, takovým sekundárním.

Ověřený profil a Twitter

Ověřený profil garantuje, že sledujete nebo komunikujete s reálnou osobou nebo skutečnou firmou. U běžných uživatelů ale takovou jistotu nemáte a musíte být ostražití, jestli uvedené jméno skutečně patří dotyčné osobě. Zatímco systém ověřování není v podstatě dostupný pro běžné uživatele, tak Twitter chce nabídnout aspoň malou záplatu.

U profilů, které mají ověřené telefonní číslo, bude uvedena informace, která toto přímo bude konstatovat na detailu profilu na Twitteru. Novinku objevila Jane Manchun Wong, která prozkoumávala zdrojový kód. Ukázku lze vidět na obrázku níže.

Fajkb9CaQAETdcq 1080x864x

Zdroj: Jane Manchun Wong (se souhlasem)

Sice se může jednat o dobrou cestu, ale na druhou stranu není v dnešní problém zakoupit předplacenou kartu a nechat si ověřit profil na Twitteru, tedy spíš jen telefonní číslo.

Zdroje: twitter.com, theverge.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat