Google Zprávy zřejmě dostanou funkci „Spotlights“

Google Zprávy zřejmě dostanou funkci „Spotlights“
2023-02-04T16:30:24+02:00
• 4. 2. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google se v poslední době hodně stará o svou aplikaci Zprávy, kde hodně prosazuje funkci chatu, která je postavená na technologii RCS, tedy nástupci SMS a MMS. Aplikace dostala před nějakou dobou rozsáhlou podporu asistenta od Googlu, který se snažil předpokládat nejen chytré návrhy. Jak se ale ukazuje, Google plánuje změnu a asistent zmizí z této aplikace.

Spotlights?

V rámci zdrojových kódů se podařilo objevit nadcházející funkci nazvanou Spotlights, přičemž někteří mohou zmínit službu Spotlight u Applu pro vyhledávání v rámci celého systému. V tomto případě nejde ale ani tak o vyhledávání v aplikaci, jako spíše o kompletní náhradu původních návrhů od asistenta.

Podařilo se aktivovat ve zdrojových kódech nastavení novinky Spotlights, díky čemuž se dozvídáme, jak přibližně bude fungovat. Dá se říci, že se bude jednat o prostředníka mezi komunikací a samotnou konverzací, ale nebude přímo zasahovat. Spotlights se postará o návrhy z jiných Google aplikací. Jakmile v textu dojde k rozeznání nějakého názvu nebo textu, mělo by dojít ke zvýraznění pomocí vlnovky. Následně po klepnutí se objeví návrhy, například z aplikace Google Mapy. Spotlights bude moci pracovat i s polohou, ale jen když to uživatel povolí.

google messages spotlights 1 472x1023x google messages spotlights 2 472x1023x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Již nyní se Google připravuje na spuštění, jelikož došlo na odstranění jakýchkoliv zmínek o asistentovi, a to dokonce i z nápovědy k aplikaci. Zatím si ale musíme počkat na zavedení. Odhadujeme, že Spotlights nebude nějak zamknuto na jazykovou mutaci aplikace a funkce by mohla být dostupná i v Česku.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat