Apple, Google a Mozilla společně pracují na benchmarku nové generace pro webové prohlížeče

Apple, Google a Mozilla společně pracují na benchmarku nové generace pro webové prohlížeče
2022-12-22T13:30:09+02:00
• 22. 12. 2022

techtribune.net

Apple, Mozilla a Google spojily své síly, aby společně vytvořily nový benchmark nástroj pro měření výkonnosti jejich webových prohlížečů. Bude se jednat o novou verzi nástroje Speedometer, který se aktuálně nachází ve verzi 2.1.

Tento nový benchmarkový nástroj by měl otestovat schopnosti, jak si jejich webové prohlížeče poradí s weby používající nejnovější technologie. Společnost Mozilla ve svém tweetu říká, že webový benchmark nástroj vytvořený několika společnostmi umožní vzájemně lépe pochopit, na čem záleží, a také přispěje k lepší koordinaci mezi webovými vývojáři, institucemi pro standardizaci a společnostmi, které vyvíjejí webové prohlížeče.

speedometer 650x350x

Zdroj: Anandtech

Tento benchmark bude srovnávat enginy WebKit, Blink, V8 a SpiderMonkey mezi sebou, což samozřejmě každá ze zúčastněných společností mohou vnímat jako riziko v jejich neprospěch. Google se však ve svém tweetu vyjádřil, že byla nastavena pravidla, která mají zamezit tomu, aby někdo zneužil výsledků ve svůj prospěch. Zásadní změny budou muset schválit alespoň dva webové projekty a nebudou implementovány v případě, že jakýkoliv zúčastněný projekt bude mít silné argumenty proti této změně. Zásadní změny budou podmíněny shodou všech zúčastněných.

Nový nástroj je k dispozici v GitHubu, ale je vývoji a je nestabilní, proto je doporučeno stále používat Speedometer 2.1

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat