Brýle od Applu dostanou systém xrOS

Brýle od Applu dostanou systém xrOS
2022-12-04T11:30:59+02:00
• 4. 12. 2022

Zdroj: Apple

Připravované brýle pro rozšířenou a virtuální realitu od kalifornského Applu jsou opět středem pozornosti. Tentokrát zařízení dostává daleko reálnější obrysy díky operačnímu systému, na který firma teprve až teď získala ochrannou známku. Přestože tato novinka je ve vývoji již několik let, tak právě v roce 2023 bychom se měli dočkat oficiálního představení pro širokou veřejnost.

Sklidí úspěch

Systém pro náhlavní soupravu ponese název xrOS (eXtended Reality), čímž nahradí dřívější spekulované pojmenování – RealityOS nebo rOS. Informace pochází od renomovaného serveru Bloomberg, který navíc dodává, že jeho součástí bude obchod s aplikacemi podobající se například tomu v Apple TV. V něm nabídnou vlastní přepracované aplikace (Zprávy, Mapy, FaceTime) a obsah třetích stran po vydání vývojářského balíčku.

Společnost určitě využije zkušenosti nasbírané z používání LiDAR technologie u telefonů a tabletů. Vzhledem k tomu, že brýle budou najednou zvládat rozšířenou i virtuální realitu, tak lze v budoucnu očekávat přímý souboj s řešením Metaverse od Marka Zuckerberga.

Apple AR/VR brýle

Zdroj: 9to5Mac

Závěrem můžeme spekulovat nad konečným názvem, ale Reality One či Reality Pro mi osobně nedává velký smysl. Pravděpodobně březnová konference odhalí první podrobnosti a následně zářijová akce přinese konečnou cenu včetně data zahájení prodeje.

Zdroje: bloomberg.com, fonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat