OnePlus chystá Nord N300 5G aktualizováno

OnePlus chystá Nord N300 5G [aktualizováno]
2022-10-15T16:30:24+02:00
• 15. 10. 2022

OnePlus Nord N200 5G; Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 15. 10.

Po pár měsících se objevují další informace kolem chystané novinky OnePlus N300 5G. Dozvídáme se například, že mobil nabídne 33W nabíjení. V případě konektivity zde najdete Bluetooth 5.3 a WiFi 802.11 ac, což je označováno jako WiFi 5. Tentokrát ale společnost nedělá mrtvého brouka a potvrzuje, že mobil bude představen příští měsíc. Cena by se měla pohybovat pod hranicí 300 dolarů (tedy cca 7 600 Kč bez daně). Místo původně spekulovaného procesoru Snapdragon 480+ dojde na použití nějaké verze Dimensity od Mediateku.

Původní článek 1. 7.

Před rokem jsme se dočkali představení smartphonu OnePlus Nord N200 5G. Sice ho firma uvedla bez jakékoliv slávy, ale zřejmě se jednalo o úspěšný model, který se dočká další verze. Zatím sice firma zatím nepotvrdila příchod, ale aktuálně prochází OnePlus Nord N300 certifikačním procesem.

OnePlus Nord N300

Aktuálně prochází nadcházející novinka OnePlus Nord N300 certifikačním procesem u amerického úřadu FCC. Taktéž by se mělo jednat o mobil s přímou podporou sítí páté generace, přičemž základem bude procesor Snapdragon od Qualcommu. Vzhledem k tomu, že se má jednat o základní mobil, tak nepředpokládáme nasazení lepšího procesoru. Odhadujeme, že OnePlus použije Snapdragon 480+.

gsmarena 001 2 640x125x

Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Co se týče ostatních specifikací, tak by měl mít mobil stále Full HD+ displej s 90Hz obnovovací frekvencí. K dispozici bude mít 4 GB operační paměti a pro data poslouží 64 GB prostoru pro data. Zvláštností je, že aktuálně má OnePlus Nord N300 jen Android 11, což je zvláštní, když je k dispozici Android 12 a za chvíli bude na světě Android 13.

OnePlus Nord N300 zamíří prvně do USA a Kanady, ale dá se očekávat, že se v nějaké podobě dostane i do Evropy. Vzhledem k tomu, že zatím nevíme, jak bude novinka vypadat, může se klidně v našich končinách objevit pod značkou Oppo. Ostatně obě firmy toho mají hodně společného.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat