Huawei pracuje na modelech P60, dočkat bychom se jich mohli příští rok na jaře

Huawei pracuje na modelech P60, dočkat bychom se jich mohli příští rok na jaře
2022-10-15T22:43:17+02:00
• 16. 10. 2022

Huawei P50 Pro; Zdroj: Dotekománie

U čínské společnosti Huawei se v poslední době bohužel stalo jakýmsi trendem, že světu nové generace svých smartphonů představuje v nepravidelných intervalech. Aktuálním případem může být například model Mate 50 Pro, který je nástupcem Mate 40 Pro, tedy takřka dva roky starého zařízení. Podobně tomu má být také u modelu P60, jehož předchůdce světlo světa již v loňském roce. Podle nejnovějších zpráv bychom se tedy mohli dočkat novinky během jara příštího roku.

Huawei P60

Jak naznačují informace uniknuté přímo z fotografického oddělní Huawei, modely P60 by mohly mít spoustu společného s modely Mate 50. Údajně se máme těšit na hlavní fotoaparát s proměnlivou clonou, stejně jako u Mate 50, má ale dojít na vyšší rozlišení senzoru. Konkrétně na 64 MPx. O ostatních fotoaparátech se prozatím mlčí, s největší pravděpodobností ale můžeme počítat i s ultraširokoúhlým a zoomovacím objektivem. O těch však nyní nevíme nic.

004faac370434f7e8ca24e5a069683d4 600x567x

Zdroj: Gizmochina (se souhlasem)

Další informace zmiňují také použitý procesor. V tomto případě by se mělo jednat o Snapdragon 8 Gen 2, stále však pouze s podporou 4G. Starší úniky hovořily také o použití o čipu Kirin 9100 založeném na 14nm architektuře, jeho nasazení ale není příliš pravděpodobné. Na zveřejněních obrázcích můžeme vidět přibližný design novinky, který zejména ze zadní strany velmi připomíná P50 Pro. Zepředu si pak lze všimnout dvojice selfie kamer umístěné do výřezu jako u Mate 50. Mohli bychom se tak těšit na návrat 3D senzoru a s ním spojeným odemykání obličejem a vzdušná ovládací gesta, která podporoval Mate 40 Pro.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat