Asus ROG Phone 6D zazáří čipem Dimensity aktualizováno

Asus ROG Phone 6D zazáří čipem Dimensity [aktualizováno]
2022-09-04T13:30:11+02:00
• 4. 9. 2022

Zdroj: Asus

Aktualizováno 4. 9.

Asus představil ROG Phone 6 a již chystá upravenou verzi. Zatím se potvrzují specifikace skrze nejrůznější úniky a kromě toho se na světlo světa dostaly první rendery. Bude se jednat o stejná zařízení, přičemž hlavní změny budou zejména v procesorové výbavě. Právě u ROG Phone 6 a ROG Phone 6D se bude moci dobře porovnávat Snapdragon a Dimensity.

gsmarena 001 5 315x507x gsmarena 002 3 315x507x

Zdroj: 91mobiles (se souhlasem)

Původní článek 29. 8.

Herní řada chytrých telefonů od společnosti Asus by se mohla ještě rozšířit o jednoho zástupce, který ve srovnání se současnou dvojicí bude mít navrch hlavně ve výkonu. Tchajwanský výrobce si naposledy nechal model s názvem ROG Phone 6D otestovat v testu AnTuTu, kde získal rekordní počet bodů. K nahlédnutí jsou také první specifikace zařízení.

Pořádné dělo

Hlavní roli zahraje aktuálně nejvýkonnější čipová sada Dimensity 9000 Plus od MediaTeku, která bude vůbec poprvé nasazena v herním telefonu, protože producenti upřednostňují spíše čipy Snapdragon od Qualcommu. Nicméně mobilní novinku můžeme poznat během příštího měsíce, dokdy firma MediaTek avizovala příchod prvních zařízení pod tímto hardwarovým řešením.

ASUS ROG Phone 6D AnTuTu 1079x1524x

Asus ROG Phone 6D v AnTuTu | Zdroj: Gizmochina (se souhlasem)

Od ROG Phone 6 a Phone 6 Pro by měl převzít 6,78palcový AMOLED panel s Full HD+ rozlišením a 165Hz obnovovací frekvencí, kterému šťávu dodá 6 000mAh baterie podporující technologii rychlého 65W nabíjení. Hlavní objektiv vzadu zastoupí opět 50MPx snímač IMX766 od Sony. Totéž bude asi platit u designového zpracování.

Závěrem velký otazník visí nad prodejní cenou a oficiální dostupností, přičemž lze očekávat, že jako první zamíří na mobilní trh v Číně. Následující týdny nepochybně přinesou bližší podrobnosti.

ASUS ROG Phone 6D 1024x729x

Asus ROG Phone 6D v RoHS databázi | Zdroj: FoneArena (se souhlasem)

Zdroje: gizmochina.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat