Huawei mění strategii, chce přežít následující období

Huawei mění strategii, chce přežít následující období
2022-08-25T11:40:00+02:00
• 25. 8. 2022

Zdroj: Dotekománie

Huawei kdysi patřil mezi největší společnosti na mobilním trhu a dařilo se mu konkurovat Samsungu a dokonce Applu. Původní ambice, plány a strategie směřovali k tomu, že se z tohoto výrobce stane jednička na světovém trhu, ale následné sankce zatrhly úspěch. Huawei se dokonce snažil obejít sankce, což mu částečně vychází, ale nelze mluvit o úspěchu nebo o návratu na výslunní. Nyní se společnost připravuje na velmi těžké časy.

Rozhodující období pro Huawei?

Huawei není jen společnost, která by produkovala smartphony a chytré příslušenství. V jejím portfoliu najdete nejrůznější produkty a dokonce i auta, na kterých spolupracuje s jednou čínskou společností. I tak sankce ze strany USA zamezily této společnost přístup ke klíčovým technologiím (5G, výrobní technologie a podobně).

Dle dostupných informací se Ren Zhengfei, zakladatel a CEO společnosti, rozmluvil ke zaměstnancům, že následující období bude pro společnost velmi těžké a komplikované. Hlavním důvodem nejsou jen sankce, ale také předpokládaná globální recese, která bude mít dopad pro prodeje zařízení.

huawei matepad pro 11 kv@2x 3840x1280x

Zdroj: Huawei

Ren Zhengfei údajně vytýčil novou strategii, která se nemá soustřeďovat na samotné prodeje, ale spíše na ziskovost. Ačkoliv to může vypadat, že se jedná o jedno o ta samé, tak jde spíše o to, aby společnost produkovala jen ty produkty, kde bude mít vyšší zisk. To by mohlo znamenat, že se omezí portfolio firmy a některé produkty jednoduše zmizí.

Zatím nevíme, jak se to projeví na uvádění novinek, ale je docela možné, že Huawei přestane s pokusy a zařízne některé experimentální produkty. Je možné, že se to dotkne ohebných zařízení. Huawei projde změnou, ale jak velký dopad to bude mít, není jasné.

Zdroje: theregister.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat