Wear OS 3 zřejmě potřebuje dedikovanou aplikaci od každého výrobce

Wear OS 3 zřejmě potřebuje dedikovanou aplikaci od každého výrobce
2022-07-03T16:33:55+02:00
• 3. 7. 2022

Galaxy Watch 4; zdroj: Dotekomanie.cz

Když Google představil systém Android Wear, stanovil velmi přísná pravidla oproti Androidu pro smartphony a tablety. Výrobci hodinek si nemohli jen tak upravit prostředí. Dočkali jsme se tedy situace, kdy systém vypadá stejně na každém modelu od všech výrobců. Od těchto pravidel se slibovalo, že aktualizace budou pravidelné a přesně na čas. Bohužel se to nikdy nestalo a rozdíly v doručení byly i několik měsíců. Google zřejmě pouští tuto strategii u Wear OS 3.

Aplikace pro Wear OS 3

Minulý rok byl uveden systém Wear OS 3, respektive došlo k představení a dostupnost byla jen na modelech od Samsungu. Ostatně tato společnost jako jediná v tuto chvíli nabízí hodinky s tímto systémem. V dohledné době přibude další, ale co se týče aktualizací na třetí verzi, tak je spíše plánovaná na druhou polovinu tohoto roku.

Konečně hodinky s Wear OS 3 – Montblanc Summit 3

Důvodem pro takové zdržení může být i to, že si výrobci musí udělat svou vlastní aplikaci pro synchronizaci, nastavení a ovládání. Příkladem je právě Samsung, který nepoužívá aplikaci Wear OS od Googlu, ale má svou vlastní. Ostatně v té od Googlu nelze nic ovládat na hodinkách s Wear OS 3. Tuto teorii podporuje i nedávné prohlášení společnosti Fossil.

Samsung Galaxy Watch4 12 5246x2945x

Galaxy Watch 4; zdroj: Dotekomanie.cz

Právě jeden z reprezentantů společnosti Fossil uvedl, že se v tuto chvíli pracuje na nové aplikaci pro mobilní telefony. Díky tomu lze přidávat nové funkce a možnosti, přičemž ty staré a nepoužívané již nebude nutné podporovat. K uvedení má dojít až v druhé polovině roku, což poukazuje na původní plány s uvedením aktualizace na Wear OS 3 pro vybrané modely.

Google zřejmě uvolnil ruce výrobcům a ti si budou moci systém více upravovat k obrazu svému, jako je tomu například u Samsungu. Je ale otázkou, co se stane s původní aplikací Wear OS od Googlu. Neočekáváme, že by došlo k jejímu zrušení, ale asi nebude dostávat nějaké výrazné aktualizace.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat