Meta žaluje Metu za porušení ochranné známky

Meta žaluje Metu za porušení ochranné známky
2022-07-24T11:30:40+02:00
• 24. 7. 2022

Zdroj: Meta.is

Když se Facebook v říjnu roku 2021 přejmenoval na Meta, objevily se obavy, že společnost hodlá ovládnout rozvíjející se metaverzi – ale jedna poškozená strana se ozvala až nyní. Společnost zabývající se uměleckými instalacemi s názvem META (Meta.is) v úterý oznámila, že bude žalovat společnost Meta (nebo Facebook) za porušení ochranné známky, protože tvrdí, že Zuckerbergova změna názvu porušila zavedenou značku menší společnosti.

„Dne 28. října 2021 se Facebook zmocnil naší značky a názvu META, do jehož budování jsme vkládali krev, pot a slzy více než dvanáct let,“ stojí v příspěvku od Justina Bolognina, Nicka Sciorrana na stránkách společnosti. „Dnes, po osmi měsících bohužel bezvýsledných pokusů o vyjednávání se společností Facebook, nám nezbylo nic jiného než na ni podat žalobu.“

Meta se cítí zdiskreditovaná

Velká část případu se odvíjí od četných skandálů společnosti Facebook týkajících se ochrany soukromí, které podle společnosti Meta.is znemožnily sdílení názvu.

„Společnost Meta již nemůže poskytovat zboží a služby pod značkou META,“ tvrdí se v žalobě, „protože spotřebitelé se pravděpodobně mylně domnívají, že zboží a služby společnosti Meta pocházejí od společnosti Facebook a že společnost Meta je spojena s toxicitou, která je s Facebookem neoddělitelně spojena.“

metais complain

Zdroj: Meta.is

Meta.is je držitelem platné ochranné známky pro tento název, ale i tak může u soudu čelit těžké bitvě vzhledem k širokému spektru přihlášek ochranných známek, které Facebook podal od doby, kdy se změna názvu stala oficiální, včetně samostatných známek pro zasílání zpráv, sociální sítě a finanční služby. Existuje také řada ochranných známek kromě Meta.is nárokujících si název Meta pro netechnologické produkty, včetně tvrdého seltzeru (alkoholický nápoj) a výrobce protéz končetin.

Zdroj: theverge.com

.pdf‘]

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat