OnePlus 10 Ultra se poodhaluje aktualizováno

OnePlus 10 Ultra se poodhaluje [aktualizováno]
2022-05-03T19:30:03+02:00
• 3. 5. 2022

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 3. 5.

Po pár měsících se ukazují další informace kolem modelu Ultra od OnePlus. Nyní se objevuje nákres, jak by měla novinka vypadat. Jde vidět, že si značka zachovává design modelu OnePlus 10 Pro. Kromě toho se opět naznačuje, že jako procesor bude použit zatím neuvedený procesor Snapdragon 8 Gen 1+. Aktuálně mají probíhat poslední fáze testování a vývoje fotografických schopností. Dá se tedy předpokládat, že by OnePlus mohlo model 10 Ultra představit ještě v první polovině tohoto roku.

gsmarena 000 640x360x

Zdroj: Tech Insider via GSMArena (se souhlasem)

Původní článek 30. 1.

OnePlus prochází změnami od doby, co nově spadá pod společnost Oppo. Další náš čeká v brzké době a zjevně došlo i ke změně strategie v představování novinek. V Číně již došlo na představení modelu OnePlus 10 Pro, ale na základní model OnePlus 10 si budeme muset počkat, asi až na globální uvedení Pro modelu. Začíná se ale spekulovat o OnePlus 10 Ultra.

OnePlus 10 Ultra

V minulosti OnePlus mělo dva top modely, na začátku jen jeden, který byl později doplněn o modernizovanou T verzi. Tato strategie evidentně skončila a místo toho zde budeme mít tři top modely uvedené v průběhu roku. Zatímco globální představení OnePlus 10 a OnePlus 10 Pro má být v horizontu týdnů, maximálně dvou měsíců, tak ke konci roku máme očekávat OnePlus 10 Ultra.

Green PC 1900x960x

OnePlus 10 Pro; Zdroj: OnePlus

Teoreticky novinka dostane zatím neuvedený procesor Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Zdroje ale mluví o vylepšení zejména v oblasti fotografií. Součástí mobilu by měl být koprocesor MariSilicon X NPU, který bude prvně použit u nadcházející série Oppo Find X5, minimálně u modelu Find X5 Pro.

Zatím nevíme, jestli se model OnePlus 10 Ultra bude lišit ještě v některých specifikacích, ale asi bude nejdražší v celé sérii. K představení má dojít v druhé polovině roku, asi aby byla novinka připravena na vánoční nákupy.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat