Apple spustil Self Service Repair Store

Apple spustil Self Service Repair Store
2022-04-27T18:01:46+02:00
• 27. 4. 2022

Zdroj: Apple

Možná jste zaznamenali snahy, aby se společnosti více otevřely možnosti opravy zařízení, respektive aby zpřístupnily náhradní díly k opravě zařízení. Sice zpravidla nabízejí služby autorizovaných servisů, ale to evidentně nestačí. Cílem je, aby nabízely nejrůznější originální součástky, aby si takřka kdokoliv mohl opravit své zařízení. Apple před nějakou dobou představil svůj program a dnes jsme se dočkali spuštění.

Google i Samsung spustí programy „oprav si sám“

Self Service Repair Store

Dnes Apple spustil Self Service Repair Store, tedy webovou stránku, kde jde zakoupit komponenty pro několik iPhonů, přičemž lze pořídit celý balíček nebo jednotlivé součástky. Také je k dispozici manuál a případně i nástroje opravu. V tuto chvíli se nabízí komponenty pro:

  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro, 13 Pro Max
  • iPhone SE 3. generace

U každého zařízení se pak nabízí sekce věnované součástkám jako baterie, spodní reproduktor, kamera, display, SIM slot a vibrační mechanismus. Jak můžete vidět na obrázku níže, tak například balíček pro opravu displeje u iPhonu 13 přijde na necelých 270 dolarů bez daně.

Screenshot 3 1213x563x

Zdroj: Apple

Nabídka je široká, přičemž se nabízí také možnost pronajmutí nástrojů za poplatek na určitou dobu. Jak asi tušíte, program Self Service Repair Store je v tuto chvíli dostupný jen v USA. Plánuje se jeho rozšíření o další zařízení, přičemž není jasné, jestli se dočkáme dostupnosti i v jiných krajinách.

Je také otázkou, jak moc bude podporovat starší zařízení. Zatím jsou v nabídce jen novější iPhony, ale jestli se dočkáme součástek pro opravu starších modelů, také není jasné. V některých případech ale nebude stačit jen zakoupení vhodných komponentů. Zákazník bude muset u některých součástek kontaktovat podporu, aby získal konfigurační systém.

Dalo by se říci, že se jedná o první záchvěv a možná pilotní program. Bude hodně záležet na Applu, jak moc bude chtít tento program rozvíjet.

Zdroje: gsmarena.com, selfservicerepair.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat