Apple se již nebude ptát, jestli souhlasíte s novou cenou u aplikací

Apple se již nebude ptát, jestli souhlasíte s novou cenou u aplikací
2022-04-06T16:30:07+02:00
• 6. 4. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Občas společnosti zkouší zcela odlišné přístupy a pohrávají si s alternativními metodami a funkcemi. Nyní ale Apple jde asi moc daleko, když zkouší změnu v rámci platebního systému u aplikací a her, tedy u těch, které jsou založeny na předplatném. Pokud dojde k nasazení v globálním měřítku, asi se nesetká s pochvalou.

Jen informování místo souhlasu

Možná již nyní máte aplikaci s předplatným, kde za měsíční poplatek máte k dispozici obsah nebo nějakou funkci. Do této chvíle jste museli přímo souhlasit nebo nesouhlasit se změnou ceny u konkrétní aplikace či služby. Apple ale nyní v rámci pilotního programu zkouší jednu změnu, kde se vás již nebude ptát.

Už nyní se podařilo zaznamenat, že někteří uživatelé jsou konfrontováni s informací, že konkrétní služba změnila cenu. Jde ale jen o informaci a uživatel nemá právo cokoliv udělat, tedy na samotné obrazovce. Jen se dozví, že například došlo ke zvýšení ceny. Pokud tedy nesouhlasí se změnou, musí jít do nastavení a zrušit předplatné.

FOno7aaWYAUmmHd 1170x2532x

Zdroj: Max Seelemann (se souhlasem)

Apple tak přidává další kroky do celého procesu a uživatel již nemá možnost odmítnout zvýšení ceny na obrazovce s informacemi o změně. Obrazovka jen nabízí tlačítko s potvrzení, přičemž drobnějším textem se lze dozvědět, jak upravit samotné předplatné. Je evidentní, že není v zájmu Applu ani vývojářů, aby uživatel mohl jednoduše nesouhlasit se změnou. Zřejmě se předpokládá, že uživatel nebude natolik aktivní, aby upravoval předplatné a bude jednoduše souhlasit.

Zatím není jasné, kdy a jestli se této novinky dočkáme, případně jaké změny budou ještě následovat. Apple zatím uvádí, e testuje možnosti a toto je jedna z nich.

Zdroje: twitter.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat