Apple by mohl během dvou let přijít se selfie kamerou pod displejem

Apple by mohl během dvou let přijít se selfie kamerou pod displejem
2022-04-23T16:30:25+02:00
• 23. 4. 2022

Zdroj: MacRumors

Jak jste se již jistě dočetli, snímače otisku prstů, který by mohl nahradit Face ID i iPhonů, pravděpodobně nedorazí. Apple jde dál cestou vylepšování zabezpečení telefonů skrze skenování obličeje.

I přes to, že svého času byla implementace snímače senzoru otisku prstu pod displejem u iPhonů poměrně reálná, vývoj naznačuje to, že zabezpečení zařízení přes otisk prstu se pravděpodobně nedočkáme. Jak se zdá, Face ID je tedy i nadále budoucnost a Apple se snaží tuto technologii stále vyvíjet a vylepšovat. Podle informací, které na Twitteru uveřejnil analytik Ming-Chi Kuo, Apple pracuje na vývoji selfie kamery umístěné pod displejem. Podle zvěstí by Apple mohl první iPhony s UD selfie kamerou představit v roce 2024.

UD ID iPhone 596x536x

Zdroj: Twitter

Současná situace kolem selfie kamer pod displejem není příliš příznivá. Kamery se potýkají se zhoršenou kvalitou kvality snímání. Je to dané tím, že před snímačem se nachází další vrstva v podobě displeje, která výrazně snižuje kvalitu. Nicméně Apple jistě ví co dělá a vývoj, na kterém pracuje, jistě ukáže výsledky, které současná technická omezení budou bořit. Necháme se překvapit.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat