Twitter (ne)mění chronologické zobrazování příspěvků aktualizováno

Twitter (ne)mění chronologické zobrazování příspěvků [aktualizováno]
2022-03-15T09:30:31+02:00
• 15. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 15. 3.

Před pár dny Twitter oznámil změnu zobrazování příspěvků. Ve své podstatě přesunul chronologický výpis do záložky, takže se vždy bude uživatelům zobrazovat algoritmické zobrazování. Společnost ale sklidila velkou kritiku za tuto změnu, na což reaguje další změnou. Ruší novou podobu a vrací původní styl. Evidentně se jednalo o krok špatným směrem, který se nelíbil mnoha uživatelům. Můžeme jen doufat, že se nepokusí o podobný pokus v jiné podobě za nějaký čas.

Původní článek 11. 3.

V roce 2018 Twitter vrátil chronologické řazení příspěvků do své aplikace pro iOS a následně na začátku roku 2019 se dočkali i majitelé Android mobilů. Funkce se ukrývá na hlavní obrazovce pod hvězdičkou v pravém horním rohu, kde si můžete nastavit, aby se vám příspěvky zobrazovaly vždy podle času. Twitter ale představuje novinku, která se asi nesetká s úspěchem u těch, kteří nedávají přednost algoritmickému zobrazování obsahu.

Podle času

Twitter začal testovat nové uspořádání před nějakou dobou. Zřejmě vše dopadlo dle očekávání a nyní rozšiřuje změnu zobrazení. Nově si totiž již nemůžete nastavit zobrazování podle času, abyste takový obsah viděli vždy po otevření aplikace. Chronologický stream ale zůstane, jen bude na záložce, na kterou se budete muset vždy dostat gestem.

FNgjgltXoAcumHk 2481x2481x

Zdroj: Twitter

Stream příspěvků řazených podle času nebude automaticky aktivní. První budete muset skrze hvězdičku v horním pravém rohu zobrazit nabídku, skrze kterou aktivujete záložku s řazením podle času. Následně budete moci se na ni přesunout. Ve své podstatě sociální síť přidává jeden úkon navíc a bude se snažit dávat důraz na algoritmický výběr obsahu.

Novinka je k dispozici v aplikaci pro iOS a následně zamíří i na Android. Dle oficiálního prohlášení se nakonec objeví tento nový způsob i na webu.

Zdroje: 9to5mac.com, twitter.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat