Sony chystá 6palcovou Xperii 10 IV

Sony chystá 6palcovou Xperii 10 IV
2022-03-10T13:30:10+02:00
• 10. 3. 2022

Zdroj: Sony

Společnost Sony má v přípravě nového zástupce v rámci řady Xperia 10, který bude mířit do vyšších pater v rámci segmentu střední třídy. Dnešní únik odhaluje možnou podobu zařízení a nejsou vynechány ani první očekávané prvky ze seznamu specifikací. Japonský gigant evidentně provede změny pouze ve vnitřní části, neboť telefon navenek z velké části převzal designové zpracování od Xperie 10 III.

V zajetých kolejích

Vpředu se očekává 6palcový OLED displej, kterému by slušeno alespoň Full HD+ rozlišení. Vnitřní šasi má vyplňovat čipová sada Snapdragon 690 od Qualcommu s 6GB operační pamětí RAM nebo 128GB interním úložištěm. Nicméně nasadit totožný čipset u nového modelu nedává příliš velký smysl, takže přímý nástupce Snapdragon 695 může být daleko vhodnější volbou.

sony xperia 10 iv 1 5120x2880x

Zdroj: Fonearena

Do těla o tloušťce 8,4 mm údajně nasadí menší 4 000mAh článek baterie, k němuž napojí USB-C port. Zadní část obsadí tři objektivy fotoaparátu včetně přisvětlovací LED diody. I když přesnější konfiguraci snímačů prozatím neznáme. Zveřejněné snímky také přibližují boční skener otisků prstů. Velkou radost nepřinese starší verze operačního systému Android 11. Na výběr mají být až 4 barevná provedení (bílé, černá, modré, zelené), a to někdy od poloviny letošního roku.

sony xperia 10 iv 2 5120x2880x sony xperia 10 iv 3 5120x2880x

Zdroj: Fonearena

Zdroje: zoutons.ae, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat