Hackeři se nabourali na Samsung servery a ukradli 190 GB citlivých dat

Hackeři se nabourali na Samsung servery a ukradli 190 GB citlivých dat
2022-03-10T11:30:33+02:00
• 10. 3. 2022

Zdroj: Samsung

Společnost Samsung utrpěla velmi nepříjemný bezpečnostní incident v podobě úniku velmi citlivých dat týkajících se, mimo jiné, i biometrických údajů. Za incidentem stojí hackerská skupina Lapsus$.

Samsung utržil ránu v podobě úniku citlivých dat

Podle tvrzení hackerů došlo k úniku 190 GB dat vlastněných společností Samsung Electronics, která obsahují důvěrný zdrojový kód a algoritmy pro biometrické odemykání. Podle informací se má jednat o zdrojový kód pro applety v prostředí TrustZone společnosti Samsung, kde jsou zpracovávána citlivá data jako je například hardwarová kryptografie, řízení přístupu, ale také biometrické algoritmy pro odemykání zařízení a dále pak zavaděče pro zařízení, zdrojový kód aktivačních serverů a také úplný zdrojový kód, který se používá k ověření a autorizaci účtů Samsung.

S22plus 5 6000x3368x

Samsung Galaxy S22+; zdroj: Dotekománie.cz

Kromě výše uvedeného je zde také podezření, že data rovněž obsahují zdrojový kód od společnosti Qualcomm. Sečteno a podtrženo, Samsung má poměrně veliký problém a v podstatě nejen Samsung, ale také jeden z významných odběratelů hardwaru – Apple. Hackeři data údajně nabízejí přes torrenty a zatím není jasné, kolik dat se již dostalo do oběhu mezi další uživatele. Společnost Samsung problém prozatím analyzuje a vyhodnocuje.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat