Chrome dostane nový systém stahování souborů aktualizováno

Chrome dostane nový systém stahování souborů [aktualizováno]
2022-06-25T09:30:08+02:00
• 25. 6. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 25. 6.

Google sice již ukázala novou podobu systému stahování souborů, ale zatím tato novinka není k dispozici u všech uživatelů. Zatím probíhá vývoj a jak se ukazuje, zdržení je způsobeno přidáváním dalších funkcí. Novinkou bude možnost přesunutí souboru přímo ze seznamu naposledy stažených kamkoliv do počítače.

chrome drag download anim 600x463x

Zdroj: AndroidPolice

Aktualizováno 16. 3.

Sice se již v únoru jsme vás informovali o nové podobě indikace stahování ve webovém prohlížeči Chrome. K nahlédnutí byla novinka ve verzi 99 Beta, ale současná stabilní varianta nic takového neobsahuje. Zřejmě Google ladí poslední změny, než uvede tuto změnu. Mezitím se ale ukazuje další náhled redesignované součástí Chromu. Po kliknutí na ikonu se totiž nabídnou aktuální relace stahování a také dokončených. Zatím ale nevíme, kdy dojde k nasazení mezi širší základnu uživatelů.

chrome new download ui progress bars 879x855x

Zdroj: AndroidPolice (se souhlasem)

Původní článek 12. 2.

Google pokračuje v aktualizacích webového prohlížeče Chrome. Nyní je k dispozici verze 98 a do světa zamířila beta verze Chromu 99. Přináší další změny, které se více týkají vývojářů webových stránek, aplikací a rozšíření. Jedna novinka ale čeká i na běžné uživatele.

Chrome 98 vychází ve stabilní verzi pro mobily i počítače

Chrome 99 Beta

Jedna z podstatnějších novinek se ukazuje v desktopové verzi prohlížeče. Do této chvíle, pokud jste dali stahovat soubor, zobrazil se postup v dolní části aplikace, což ubralo na ploše pro zobrazení stránky. Beta verze si pohrává s absolutním přesunem do horní části. Místo lišty se zobrazí jen animovaná ikona a po stažení se změní na šedou, podobně jako u Microsoft Edge.

Chrome download UI 750x198x

Zdroj: AndroidPolice (se souhlasem)

Chrome se také chystá na lepší podporu pro psaní rukou, tedy použití například stylusu. Chce tak vyřešit fragmentaci API pro tento typ vstupu a dát vývojářům jednotný systém v podobě API přímo v Chromu. Další změna se týká doplňků pro prohlížeče. Zavede se nová verze manifestu, přičemž cílem je omezenější práce blokátorů obsahu na stránkách.

Změny pokračují v možnosti zobrazení výběru a času u webových aplikací, kde budou moci vývojáři vynutit systémovou komponentu. Další změny se týkají lepší lokalizace času. Rozhodně se nejedná o všechny novinky a další se ještě objeví. Chrome 99 bude dostupný přibližně za měsíc, přičemž v té době přijde i Chrome 100 Beta, který zřejmě způsobí problémy pro některé webové stránky.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat