Chrome pro iOS dostává několik novinek

Chrome pro iOS dostává několik novinek
2022-06-25T13:30:12+02:00
• 25. 6. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Většinou se novinky objevují u Chromu pro Android. Ostatně se u této verze testuje nejvíc funkcí například skrze experimentální nastavení. Samozřejmě se dostanou některé i na verzi pro iOS, ale tentokrát Google vydal rovnou 5 novinek pro majitele iOS zařízení.

Zaměřeno na bezpečnost

Chrome je vybaven funkcí Enhanced Safe Browsing, která chrání uživatele před phishingovými stránkami. To jsou takové, které napodobují funkcionalitu například banky a snaží se vylákat citlivá data od uživatelů. Nyní je tato funkce dostupná pro iPhony a iPady. Součástí je i ochrana před malwarem a by toho nebylo málo, dokáže Chrome pohlídat, jestli náhodou uživatelské jméno a heslo nebylo kompromitováno.

Chrome ale obsahuje poměrně zajímavé rozšíření, díky kterému lze využít integrovaného Správce hesel k automatickému vyplnění i v jiných aplikacích. Zde je ale nutné nastavit automatické vyplnění přímo v nastavení samotné iPhonu nebo iPadu. Všechny novinky nejsou ale jen kolem bezpečnosti a hesel.

Další vylepšení se týká nedávných otevřených webových stránek. Přímo na úvodní obrazovce se tak budete moci vrátit tam, kde jste skončili. Nabízí se nejnovější, ale také je zde k dispozici speciální tlačítko pro znovu procházení nedávných stránek.

NTP iOS 01max 1000x1000 1000x1000x

Zdroj: Google

Google zapracoval na rychlejším překladu webových stránek, což se spíše dotýká systému rozpoznání jazyka. Poslední novinka nabízí rychlejší přístup k některým možnostem webového prohlížeče. Stačí tedy do adresního řádku zadat například smazat údaje o prohlížení a nabídne se samotná akce.

ChromeActions iOS 1max 1000x1000 1000x1000x

Zdroj: Google

Zdroj: blog.google

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat