Android 13 nabídne streamování aplikací do počítače

Android 13 nabídne streamování aplikací do počítače
2022-03-14T08:00:17+02:00
• 14. 3. 2022

Zdroj: Google

Už dlouhou dobu jde vidět snaha společností, aby bylo možné používat mobilní telefon jako běžný počítač. Myšlenka je jednoduchá. Napojíte na mobil monitor, klávesnici a myš a pracujete jako s běžným počítačem. Příkladem je Samsung Dex. Je zde ale i jiný přístup k tomuto řešení, na kterém se pracuje nějakou dobu. Některé společnosti se snaží nabídnout řešení, kdy můžete z počítače ovládat nebo používat aplikace z mobilního telefonu. Jak se ukazuje, Android 13 nabídne takové řešení.

Android 13 a streamování do počítače

V tuto chvíli je k dispozici první verze Androidu 13 pro vývojáře, přičemž se již podařilo objevit několik novinek. Systém ale ukrýval poměrně zajímavé překvapení. Dylan Roussel z 9to5Google objevil dvě aplikace, které se mu podařilo využít a aktivovat možnost streamování aplikací do dalšího zařízení.

Android 13 dostane nový Hub Mode

S využitím speciální webové stránky k nim získal na svém počítači přístup. Webová stránka víceméně působí jako pracovní prostor. Zatímco bychom si mohli myslet, že se bude jen zrcadlit obsah z mobilu právě v této stránce, tak ve skutečnosti Android 13 vytváří virtuální druhý displej. To ve výsledku znamená, že na počítači bude možné používat jednu aplikaci z mobilu a na samotném smartphonu pak pracovat s jinou.

pixel cross device streaming virtual monitor 1920x1200x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Webová stránka se streamovaným obsahem nabízí funkce pro rotaci obsahu, takže lze nasimulovat, jestli se má aplikace ukázat na výšku nebo na šířku. Případně lze zvolit zobrazení pro tablety. Současně jsou podporovány notifikace. Případně bude možné ovládat i třeba hudbu a podobně.

pixel cross device streaming app list 1919x921x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Zatím není zcela jasné, jak bude vypadat konečně prostředí a způsob používání, ale evidentně se bude jednat o zajímavé propojení Androidu a počítače. Na stejném principu má fungovat i integrace s Chrome OS. Zatím je vše ve fázi vývoje a dá se předpokládat, že Google zapracuje na optimalizaci. Je ale otázkou, jestli toto řešení bude připraveno včas a bude součástí Androidu 13, nebo si budeme muset počkat až na Android 14.

Vyzkoušeli jsme Chrome OS Flex

Zdroje: 9to5google.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat