Youtube aplikace se učí automaticky stahovat videa do mobilu aktualizováno

Youtube aplikace se učí automaticky stahovat videa do mobilu [aktualizováno]
2022-02-21T18:00:00+02:00
• 21. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 21. 2.

Po nějaké době Youtube začíná rozšiřovat testování funkce Chytrého stahování. Novinka je dostupná jen pro platící uživatele a vyzkoušet ji můžete do 1. března. Bohužel není obsaženo nějako pokročilé nastavení. Vše funguje poměrně jednoduše. Aplikace na WiFi stáhne 20 videí. Všechna jsou dostupná v sekci stahování a jsou řádně označena. Každý týden se obnoví. Samozřejmě k tomu potřebujete dostatek prostoru v úložišti. Můžeme předpokládat, že po testování novinka bude dostupná jako standardní funkce.

Screenshot 20220221 174114 1080x2340x Screenshot 20220221 174218 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 14. 1.

Youtube v minulosti nabízel experimentální funkce k vyzkoušení, ale v tuto chvíli nejsou dostupné pro všechny. Společnost se rozhodla, že testování funkcí bude dostupné jen pro Youtube Premium účty, tedy placené. Každou chvíli se objeví nějaký novinka, přičemž jedna z těch podstatných je již dostupná. Jde o stahování videí ve webové verzi pro počítače, i zde je nutné mít Youtube Premium. Objevuje se ale další experiment, který se také soustřeďuje na stahování videí.

Konečně, webový Youtube obsahuje stahování videí do počítače [aktualizováno]

Podobně jako Youtube Music

Služba Youtube Music má svou dedikovanou aplikaci, která nabízí možnost automatického stahování skladeb do zařízení. Vždy tak máte k dispozici nějaký obsah, když nemáte k dispozici připojení k internetu. V Youtube se rozhodli, že podobnou funkci zavedou i pro běžná videa. V tuto chvíli dochází k testování chytrého stahování videí, přičemž experiment bude trvat do 14. února.

Aktuální nastavení funkce umožňuje automaticky stahovat 20 videí, přičemž výběr nelze ovlivnit. Je spíše založen na vaší historii a odebíraných kanálech, dle našeho odhadu. Ačkoliv máme k dispozici Youtube Premium, funkce se nezobrazila k vyzkoušení. Zřejmě je omezena na určité země nebo je novinka k dispozici jen pro malý okruh uživatelů.

Samozřejmě vás napadne, že by taková funkce mohla značně spotřebovávat prostor v zařízení. Aplikace Youtube si ale hlídá, kolik je volného prostoru ve smartphonu a podle toho také funguje. Pakliže chybí prostor, upozorní na tuto skutečnost a nesnaží se stáhnout videa za každou cenu. Pakliže nic nebrání ve stahování, každý týden je k dispozici 20 videí. Po aktivaci experimentu je navíc nutné funkci aktivovat v nastavení.

Tentokrát Youtube asi jen testuje novinku a nepředpokládáme, že by se jen tak brzy objevila u všech uživatelů s Youtube Premium.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat