Vivo NEX 5 nabídne až 50W bezdrátové nabíjení a nejnovější Snapdragon 8 Gen 1 aktualizováno

Vivo NEX 5 nabídne až 50W bezdrátové nabíjení a nejnovější Snapdragon 8 Gen 1 [aktualizováno]
2022-02-07T19:25:35+02:00
• 7. 2. 2022

Zdroj: GSM Arena

Aktualizováno 7. 2.

Původně jsme se měli dočkat Vivo Nex 5 již minulý rok, kdy se spekulovalo, že tento mobil nabídne foťák ukrytý v displeji. Nyní se objevují spekulace, že by společnost mohla uvést novinku ještě tento měsíc. To je navíc doprovázeno údajným obrázkem, kde má být vyobrazen Vivo Nex 5. Kromě toho se také mluví o úhlopříčce displeje. Ten by měl dosahovat na 6,78 palců, případně rovnou 7 palců.

gsmarena 002 640x852x

Zdroj: gsmarena

Původní článek 19. 1.

V červenci 2021 se objevily zprávy, že společnost Vivo možná v roce 2022 uvede na trh model Vivo NEX 5. Díky DigitalChatStation jsou odhaleny některé klíčové vlastnosti telefonu. Dozvídáme se o fotoaparátech a hardwarových specifikacích.

vivo nex 5

Zdroj: GSM Arena

Vivo spolupracuje na lepším fotoaparátu od roku 2020 se společností ZEISS

Dozvěděli jsem se, že nedávno představené telefony s procesorem Snapdragon 8 Gen 1 mají menší rozsah zoomu u čočky teleobjektivu. Možnosti optického přiblížení těchto objektivů nesahají příliš daleko, maximální 3,3x optický zoom. S chystaným modelem Vivo NEX 5 se však situace může změnit. Smartphone může mít podle uniklých informací objektiv až s 5násobným optickým zoomem díky periskopické čočce.

Telefon bude skutečně poháněn nejnovější 4nm čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 1. Další podrobnosti o hardwaru jsou v tuto chvíli neznámé. Vrátíme-li se však k fotoaparátům, již dříve se hovořilo o spolupráci společnosti ZEISS s firmou Vivo v oblasti fotoaparátů jejího chystaného telefonu. Zařízení NEX 5 od společnosti Vivo by mohlo být tím, kde se možná dočkáme objektivů značky ZEISS.

vivo nex 5

Zdroj: TechnoPixel

Zprávy navíc naznačují, že NEX 5 by mohl být vybaven velikým 7palcovým displejem. Mohlo by jít o zakřivený panel s fotoaparátem pod displejem. Stojí za zmínku, že některé z minulých zvěstí tvrdily 6,78palcový displej, musíme počkat na oficiální představení telefonu.

Pokud jde o další funkce, smartphone může být vybaven podporou 40 až 50W bezdrátového rychlonabíjení.

Zdroje: ,

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat