Nokia G21 se ukazuje před představením aktualizováno

Nokia G21 se ukazuje před představením [aktualizováno]
2022-02-04T06:30:07+02:00
• 4. 2. 2022

Zdroj: Themrpc

Aktualizováno 4. 2.

Po pár týdnech zde máme další informace o nadcházejícím modelu Nokia G21, tedy spíše tiskové rendery. Potvrzuje se například umístění čtečky otisků prstů na boční straně, výřez v displeji a 50MPx hlavní foťák na zádech. Nyní už víme, jaký procesor bude tepat v tomto zařízení. Firma zvolila tentokrát UniSoc T606 s podporou LTE. Po stránce výkonu by se měl rovnat Helio G80 od Mediateku.

FKq13rYXEAIyj5f 2000x2000x FKq13prXEAMkbVw 674x2000x FKqrghmXsAAOTw6 674x2000x

Zdroj: @rquandt

Původní článek 16. 1.

Nástupce modelu G20 od společnosti Nokia je pomalu na cestě, což potvrzuje nejnovější únik informací. Ten se týká mobilní novinky nesoucí označení G21. Opět by se mělo jednat spíše o cenově dostupného zástupce, který u výbavy nabídne jen základní prvky. Stejně jako předchůdce může s odstupem několika týdnů zavítat také mezi české uživatele v rámci oficiální distribuce.

Lehký „upgrade“

Výrobce nechce příliš tlačit na pilu a plánuje nasadit jen pár decentních vylepšení. V přední části asi uvidíme 6,5palcový displej s HD+ rozlišením, pod kterým poběží osmijádrový procesor (1,6 GHz) od zatím neupřesněného dodavatele. K 4GB operační paměti RAM připojí dvě verze interního úložiště (64/128 GB) včetně podpory až 512GB paměťových microSD karet.

Nokia G21 1280x720x

Zdroj: Phonearena

Zatímco displej doplní 8megapixelová selfie kamerka, tak záda mají nést tři objektivy fotoaparátu (50 + 2 + 2 MPx) a článek baterie o velikosti 5 050 mAh. Nebude chybět ani technologie rychlého nabíjení. Mezi zbývající prvky výbavy lze ještě zařadit funkci dual-SIM, NFC nebo vstup pro USB-C kabel. Do obchodů dorazí dvě barevné varianty.

Vzhledem k tomu, že telefon je již zalistovaný u jednoho prodejce v Rusku, k představení dojde v nejbližší možné době.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat