Nový vzhled webového Gmailu míří k běžným uživatelům aktualizováno

Nový vzhled webového Gmailu míří k běžným uživatelům [aktualizováno]
2022-02-14T18:00:06+02:00
• 14. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 14. 2.

Na začátku února Google představil novou podobu webového klienta ke službě Gmail. Dnes společnost informuje, že nový vzhled míří k běžným uživatelům. Současně s tím objasňuje, kde co najdete. Jak je ukázáno na obrázku níže, notifikace se přesouvají do dolního levého rohu. Seznam hlavních aplikací je nalevo, napojené služby na druhé straně. Dá se říci, že se Gmail obalil různými funkcemi.

gmail redesign 1500x750x

Zdroj: Google via 9to5google

Původní článek 3. 2.

Front-endová část služby, respektive aplikace Gmail obdržela v posledních několika letech pouze drobné úpravy. V podstatě šlo o zjednodušení UI, zlepšení UX a lehké očesání designu. Bylo tedy jen otázkou času, než se Google rozhoupe k větší a dramatičtější změně. 

Gmail připravuje uživatele na změnu vzhledu

Google sám nakonec oznámil, že už brzy chystá velké změny v rámci uživatelského rozhraní, které poskytne snazší přepínání mezi aplikacemi (níže přikládáme aktuální rozhraní).

Gmail

Zdroj: Google via Neowin

Jak můžete na snímku vidět, uživatelé budou vyzváni, aby volitelně vyzkoušeli nové rozhraní pro Gmail. Jakmile se k tomuto kroku rozhodnou, budou pracovat s tímto rozhraním:

Gmail

Zdroj: Google via Neowin

Standardem do konce 2. čtvrtletí

Titulek článku je možná trochu přitažený za uši, faktem ale je, že na první pohled působí design jako ten, který používá Outlook. Samozřejmě tu jsou určité rozdíly. Aplikace jsou úhledně schované v levém podokně, zatímco možnosti pro štítky a e-maily jsou nyní zobrazeny v plném rozsahu vedle nich. Vzhledem k tomu, že aplikace jsou na nové pozici, nemusíte přepínat mezi kartami nebo okny, abyste mohli používat Chat nebo Meets, můžete to udělat přímo v jednom okně prohlížeče. U každé aplikace se také zobrazí bubliny s upozorněním. V budoucnu bude Google také nabízet jednotné vyhledávání, takže bude zobrazovat také výsledky z integrovaných aplikací, jako je Chat.

Nové rozhraní pak bude zavedeno pro všechny kromě zákazníků Workspace Essentials a správci jej nebudou moci deaktivovat. Od 8. února se uživatelům začne zobrazovat banner pro přihlášení, zatímco od dubna získají nové uživatelské rozhraní s možností návratu do klasického rozhraní i ti, kteří se nepřihlásili.

Standardem se nový kabátek stane do konce 2. čtvrtletí letošního roku a nebude možné se vrátit zpět. 

Zdroje: neowin.net, 9to5google.com, workspaceupdates.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Cokoliv bude lepší než aktuální stav

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat