Vychází Chrome 97, nabídne lepší mazání dat stránek

Vychází Chrome 97, nabídne lepší mazání dat stránek
2022-01-07T09:30:29+02:00
• 7. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Máme zde další verzi Chromu, tentokrát nesoucí číselné označení 97. Viditelných novinek není příliš mnoho. Tentokrát se vývojáři soustředili na vylepšení podpory a úpravy pro budoucí verze.

Změny pod kapotou

Jedna z novinek se týká přímo desktopové verze. Konkrétně se nabízí nové možnosti v rámci nastavení uchovávání informací jednotlivých stránek. Ve své podstatě se nabízí lepší přehled a také možnosti mazání jednotlivých dat. K dispozici je lepší přehled, možnosti třídění a mazání jednotlivých cookies.

63LkG9Zt8jVgui7 1600x1017x

Zdroj: Google

Došlo na vylepšení podpory mezinárodního rozložení tlačítek u klávesnic. Pomoví nového API je pro vývojáře jednodušší rozeznat, jaké rozložení je používáno. Sice problémy s tímto nedostatkem byly velmi vzácné, ale nyní již existuje plnohodnotné řešení, aby nedocházelo ke špatné interpretaci. Další novinka se týká také vývojářů. Ti budou moci nově detekovat, jestli zařízení podporuje HDR, respektive jestli displej podporuje vysoký dynamický kontrast. Novinka směřuje na využití u CSS.

Dále byla vylepšena podpora progresivních webových aplikací na počítačích. Vývojáři mohou nově nabídnout širší možnosti v horním stavovém řádku. Také začaly přípravy řešení problému s budoucí verzí Chromu, která by mohla zapříčinit nefunkčnost některých webových stránek. Také se pokročilo s implementací individuálního přiblížení stránek na mobilních telefonech. Budete si tak moci zvolit jakékoliv přiblížení pro jakoukoliv stránku. Zatím je ale funkce experimentální a musí se aktivovat skrze speciální nastavení – chrome:flags#enable-accessibility-page-zoom

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat