Vodafone zjednodušuje pořízení eSIM

Vodafone zjednodušuje pořízení eSIM
2022-01-12T16:30:57+02:00
• 12. 1. 2022

Zdroj: Vodafone

Mobilní operátor Vodafone již jednou dělal změny kolem SIM karet s cílem snížení dopadu na životní prostředí. Nyní zde máme podobný krok, ale podstatnější jsou změny kolem pořízení eSIM. Již odpadne fyzické zasílání eSIM údajů a vše jde udělat online skrze samoobsluhu.

Vodafone Eco SIM 3000x2016x

Zdroj: Vodafone

eSIM u Vodafonu

Před tokem T-Mobile umožnil zájemcům si pořídit eSIM jen na pár kliknutí. Buď stačilo z aplikace naskenovat QR kód, nebo rovnou kliknout na instalaci eSIM do konkrétního zařízení. Až nyní Vodafone přichází s podobným řešením, takže vše vyřídíte pohodlně bez nutnosti chození do kamenného obchodu nebo vyčkávání na poštu.

Stačí si přes samoobsluhu Můj Vodafone objednat eSIM. Za pár minut zákazník najde v samoobsluze QR kód, přes který si ji stáhne do svého telefonu. Vodafone také přichází s možností, ve které odpadá scanování QR kódu. Stačí do objednávky zadat takzvaný EID kód a eSIM se do telefonu stáhne automaticky,“ říká Michal Janda, ředitel oddělení produktů a služeb Vodafonu. A dodává: „Také v případě, že zákazník chce vyměnit klasickou SIM za eSIM, vše vyřídí jednoduše z pohodlí domova.“

Zároveň společnost ruší původní plastové SIM karty. Během první poloviny tohoto roku budou dostupné Eco-SIM, tedy SIM karty vyrobené z recyklovaného plastu. Vodafone tak nadále pokračuje ve snažení snížení dopadu na životní prostředí.

„Eco-SIM navazuje na zavedení polovičních nosičů SIM karet z minulého roku. Je pro nás totiž důležité snižovat dopad na planetu nejen ve svém vlastním provozu, ale pomáhat k tomu i našim zákazníkům. K tomu patří i radikální omezení zbytečných jednorázových odpadů, a využívání recyklovaných materiálů všude, kde je to možné,“ doplňuje Zuzana Holá z pohledu udržitelného podnikání  Vodafonu.

Tato novinka bude dostupná celosvětově a Vodafone si od ní slibuje snížení potřeby výroby plastu o 320 tun, což by mělo ušetřit také 1 280 tun emisí.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat