První tablet od Vivo je na cestě aktualizováno

První tablet od Vivo je na cestě [aktualizováno]
2022-02-13T19:24:04+02:00
• 13. 2. 2022

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 13. 2.

Po nějaké době zde máme další informace o nadcházejícím tabletů od společnosti Vivo. Tentokrát se dozvídáme více informací o samotném displeji. Měl by se nabídnout 11palcový panel s frekvencí 120 Hz s rozlišením 2560 x 1600 pixelů. Další spekulace potvrzují dřívější náznaky specifikací. Například se stále hovoří o použití Snapdragonu 870 nebo o baterii s kapacitou 8000 mAh. Přední strana bude vybavena 8MPx foťákem, na zádech budou dva s 13 a 8 MPx.

Sice zatím nevíme, jak bude novinka vypadat, nebo kdy dojde k představení, ale tak trochu asi bude Vivo tablet souviset s chystanou novinkou Oppo Pad.

IMG 20210506 220806 4000x3008x

Zdroj: Dotekománie

Původní článek 25. 1.

Čínská korporace BBK Electronics má v první polovině letošního roku přinést teprve druhý tablet, o který se protentokrát postará firma Vivo. Prvenství patří Realme Pad, u něhož v poslední době rezonovalo téma týkající se aktualizace na nejnovější Android 12. Druhý reprezentant v podobě Vivo Pad o sobě prozrazuje první prvky výbavy.

Lepší o třídu

Specifikace oproti Realme Pad mají rozhodně lepší výchozí pozici. Do přední části chtějí nasadit displej s velmi tenkými rámečky dokola a měl by také dostat FullHD+ rozlišení nebo 120Hz obnovovací frekvenci. Přední kamerku údajně umístí do proděravěného otvoru, ale její přesnou konfigurací zatím neznáme.

Hardwarovou stránku zaštítí osmijádrový čip Snapdragon 870 od Qualcommu podporující 5G sítě díky modemu Snapdragon X55. To nepřímo naznačuje, že tablet na domácí půdě bude chtít konkurovat dvojici Xiaomi Pad 5 Pro a Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2021. O celkovou výdrž se postará baterie s kapacitou okolo 8 000 mAh a technologií rychlého 44W nabíjení.

Uvnitř poběží vlastní rozhraní OriginOS postavené na operačním systému Android. Nakonec cenovka má atakovat hranici 280 euro (tj. cca 6 836 Kč) a k oficiálnímu představení zřejmě dojde až koncem měsíce června. To je dostatečně dlouhá doba, aby se k nám dostali ještě další upřesňující informace.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat