Signal dostává podporu kryptoměny aktualizováno

Signal dostává podporu kryptoměny [aktualizováno]
2022-01-09T16:30:55+02:00
• 9. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 9. 1.

Komunikační platforma Signal začala v první polovině minulého roku testovat možnost zasílání peněz, konkrétně jedné kryptoměny. Novinka byla dostupná pro omezené množství uživatelů. Bez jakéhokoliv většího oznámení došlo na rozšíření funkce na globální úrovni, přičemž je stále vedena jako beta verze. I tak nyní lze využít zabezpečené zasílání peněz přes integrovanou peněženku. Bohužel je vše omezeno stále jen na kryptoměnu MobileCoin.

Screenshot 20220109 152714 1080x1251x Screenshot 20220109 152725 1080x1687x Screenshot 20220109 152759 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 8. 4.

Aplikace Signal se těší své oblibě coby bezpečná alternativa ke konkurenčním chatovacím službám Whatsapp nebo Telegram. Na začátku tohoto roku zaznamenala veliký nárůst uživatelské základy v souvislosti s připravovanou změnou podmínek na ochranu soukromí ve službě Whatsapp.

Podpora plateb kryptoměnou v aplikaci Signal

Včera Signal oznámil, že v rámci svého beta kanálu testuje nový systém peer-to-peer plateb. Aktuálně tato platební metoda podporuje pouze kryptoměnu MOB a peněženku MobileCoin. Podpora MOB kryptoměny nevznikal jen tak náhodou – generální ředitel a zároveň spoluzakladatel společnosti Signal – Moxie Marlinspike má k MobileCoin blízký vztah a nedávno působil i jako poradce pro její financování.

Nová funkce je v rámci testování k dispozici aktuálně pouze ve Velké Británii. Brzy by měla být dostupná také v USA. Uživatelé ji mohou vyzkoušet v nejnovější betaverzi Signálu, kde je možné připojit peněženku MobileCoin a přes jednoduché rozhraní provádět platby a sledovat zůstatek a historii transakcí. Propojení je nastaveno tak, že Signal nebude mít přístup k žádným platebním informacím, transakcím a dalším informacím spojených s platbami.

Zdroje: phonearena.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat