Samsung odložil uvedení nového procesoru pro Galaxy S22 aktualizováno

Samsung odložil uvedení nového procesoru pro Galaxy S22 [aktualizováno]
2022-01-12T06:30:52+02:00
• 12. 1. 2022

Zdroj: Samsung

Aktualizováno 12. 1.

Hned prvního ledna Samsung oznámil, že 11. stejného měsíce uvede nový procesor Exynos 2200. Žádná událost se nekonala, ani nebyla vydána tisková zpráva. Místo toho jsme se dočkali smazání jakýchkoliv stop o oznámení termínu uvedení novinky pro sérii Galaxy S22. Zatím nemáme k dispozici jakékoliv vyjádření, takže můžeme odhadovat, že jen došlo k přesunu představení. Ostatně je ještě čas na tiskovou konferenci kolem Exynosu 2200, jelikož nová top modelová linie má být uvedena až v únoru. Na druhou stranu se nabízí možnost, že došlo k problémům a Samsung bude muset tento procesor přeskočit. Budeme si muset počkat ještě pár týdnů, jak se celá situace vyvine.

Ohebné trendy roku 2022 + dojmy z S21 FE – podcast #34

Původní článek 1. 1.

O nadcházejícím top modelovém čipsetu od Samsungu, Exynos 2200, toho víme již poměrně dost, za celý rok uniklo poměrně dost informací.  Můžeme se těšit například na grafický čip od AMD nebo až 30% nárůst výkonu oproti stávajícímu Exynosu 2100. Nyní Samsung na svém twitterovém účtu oznamuje, že 11. ledna, tedy týden po veletrhu CES, by měl Exynos 2200 spatřit světlo světa.

Exynos 2200 nabídne až o 30 % více výkonu

Exynos 2200 již 11. ledna

Dle úniků si Samsung na 4. ledna také naplánoval představení dlouho očekávaného Galaxy S21 FE, Exynos 2200 však bude určen výhradně pro nadcházející top modely Galaxy S22. Galaxy S21 FE tak bude pohánět Snapdragon 888 nebo Exynos 2100, v závislosti na daném trhu. Smartphony Galaxy S22 by pak měly být uvedeny v únoru.

Zdroj: Samsung

Na chystaném Exynosu je bezesporu nejzajímavější použitý grafický čip. Samsung zde využije čip architektury RDNA 2 společnosti AMD, které využívají například grafické karty AMD řady RX 6000. Pro představu, tyto grafické karty pohání například nejnovější generace herních konzolí PlayStation  a Xbox.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat