CEO platformy Signal odstupuje ze své funkce, hledá se náhrada

CEO platformy Signal odstupuje ze své funkce, hledá se náhrada
2022-01-11T11:30:51+02:00
• 11. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Signal je komunikační platforma, která se zaměřuje na bezpečnost a také se může chlubit nesbíráním informací o uživatelích. Za posledních několik let se dočkala významného růstu, zejména díky přešlapům a problémům u větších služeb jako Messenger, WhatsApp a další. Zřejmě ale nastal čas na novou krev, jelikož Moxie Marlinspike odstupuje z pozice CEO.

Nové vedení Signalu

Moxie Marlinspike stojí za Signalem od jeho počátku, a to i jako vývojář. Ve svém příspěvku na blogu platformy Signal uvádí, jak těžké bylo rozbíhat službu a vést celý tým do dnešní doby. Pociťuje, že je čas na předání otěží a najít nového výkonného obchodního ředitele, tedy CEO. V posledních měsících vedl rozhovory s kandidáty, ale ještě nedošlo k finálnímu verdiktu.

Aktuálním odstoupením z pozice CEO chce získat více času a naplno se věnovat výběru nového CEO. Sám ale zůstane ve správní radě Signal Foundation a bude dohlížet na celou službu. V tuto chvíli dočasně převezme otěže Brian Acton, který je také členem Signal Foundation. Mimo jiné je spolutvůrcem komunikačního protokolu, na kterém je založen Signal. Ostatně tuto technologii používá i WhastApp, přičemž Brian spoluzakládal WhatsApp. Má tedy dostatek zkušeností, aby dočasně vedl Signal.

245334880 672980747001799 5593259655399779418 n 320x320x

Moxie Marlinspike; Zdroj: Moxie Marlinspike

Brian Acton bude na pozici CEO jen dočasně, než bude nalezen někdo, kdo převezme vedení. Budeme si tedy muset nějakou chvíli počkat na nového CEO, abychom se dozvěděli, jakým směrem se Signal vydá. Neočekáváme nějaké výrazné změny, ale možná se dočkáme nějaké vize. Ostatně služba jako taková ještě nemá kompletně všechny funkce, které najdeme u konkurence. Například stále chybí webová verze.

Zdroje: androidpolice.com, signal.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat