Apple ukončil prodej spánkového monitoru Beddit, na cestě je pravděpodobně vylepšení měření spánku ve Watch 8

Apple ukončil prodej spánkového monitoru Beddit, na cestě je pravděpodobně vylepšení měření spánku ve Watch 8
2022-01-14T19:30:55+02:00
• 14. 1. 2022

Zdroj: 9to5mac

Apple v tichosti ukončil prodej spánkového monitoru Beddit Sleep Monitor. Učinil tak téměř pět let poté, co proběhla akvizice se společností Beddit. Monitor byl stažen z nabídky na stránkách Apple, v prodeji bude k sehnání pouze ze skladových zásob u partnerských prodejců.

Apple ukončuje spánkový monitor Beddit a zaměří se na vylepšení vlastního řešení měření spánku

Apple spánkovému monitoru Beddit 3.5 nevěnoval příliš velkou pozornost, a to jak z hlediska vývoje hardwaru, tak i softwaru. Apple naopak v Bedditu odstranil několik funkcí, jakou byla například synchronizace s cloudem. Nyní Apple definitivně Beddit ukončuje. Děje se tak téměř tři roky po uvedení monitoru Beddit 3.5. Ten se v USA prodával za cenu 149,95 dolarů. Spánkový monitor měřil kvalitu a délku spánku, srdeční frekvenci, dýchání, nebo teplotu a vlhkost v ložnici. Jedná se o pás se senzory, který se umisťuje pod matraci. Aplikace, která je k dispozici ke stažení v App Storu, bude dále k dispozici uživatelům, kteří si Beddit monitor zakoupili.

beddit 3 5 800x460 800x460x

Monitor Beddit 3.5, Zdroj: Mac Rumors

Co se měření spánku týče, Apple tuto doménu převážně nechával na aplikacích třetích stran. Nyní se ale pravděpodobně zaměří na vylepšení měření spánku skrze Apple Watch. Poslední model Apple Watch 7 a obdržely nativní podporou díky aktualizaci na watchOS 7. I tak funkce sledování spánku nenabízí tolik, kolik by si uživatelé, zvyklí z jiných produktů, představovali. Apple to pravděpodobně napraví s příchodem Apple Watch 8, které by již měly umět detekovat pokročilé spánkové vzorce a také spánkovou apnoe. Můžeme doufat, že se Apple neomezí pouze na vylepšení pro Watch 8, ale zapracuje i na softwarovém upgradu pro stávající modely.

Zdroje: 9to5mac.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat